Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Strömhopp från Klarna-utmanaren Qliro – tre chefer lämnar

Foto: TT

Hur står det till på Qliro egentligen?

Frågan infinner sig efter att ytterligare tre personer lämnar ledningen: chefsjuristen, teknikchefen och ir-ansvarig.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Det är bara drygt tre veckor sedan det blev känt att Carolina Brandtman måste lämna vd-stolen i det börsnoterade fintechbolaget Qliro. Sedan tidigare står det också klart att ordförande Lennart Jacobsen är på väg bort.

Detta följs nu av tre avhopp. 

Lina Agrell, General Counsel, har idag sagt upp sig från sin tjänst på Qliro för att anta nya utmaningar. Sedan tidigare har Mattias Forsberg, CTO, och Andreas Frid, Head of Investor Relations, sagt upp sig från sina tjänster för att anta nya utmaningar utanför Qliro”, skriver Qliro i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.

De tre som lämnar kommer att finnas kvar på bolaget under första kvartalet 2022, eventuellt längre.

“Arbetet med ersättningsrekryteringar har inletts omedelbart”, skriver bolaget.

Tuff höst

Qliro har haft det tufft under 2021, särskilt efter sommaren.

Under hösten har Qliro fått hård kritik för sitt sätt att marknadsföra privatlån via mejl. En granskning som Svenska Dagbladet gjorde visade att om du köpte en mascara från Bianca Ingrossos Caia Cosmetics och använde Qliros betalningsplattform fick du mängder med mejl från Qliro om deras privatlån. Bolaget fick pudla offentligt och dra tillbaka metoden.

Därutöver har det finansiella utvecklingen lämnat i övrigt att önska, något Qliro självt har medgett. Aktiemarknaden har också gett bolaget underkänt – kursen har gått ned med 43 procent de sex senaste månaderna. 

“Vi är tre personer som fått nya jobb och vi har valt att säga upp oss, oberoende av varandra. Det är en olycklig slump att det sker samtidigt”, säger Andreas Frid, Qliros chef för investerarkontakter, och han är alltså en av de tre som sagt upp sig. 

Det sker bara tre veckor efter beskedet att vd lämnar, hur ser du på det? 

“Jag förstår att man kan tror att det hänger ihop. Jag kan bara svara för min egen del, det hade inte med det att göra, utan enbart att det ska bli spännande med en ny roll”, svarar Andreas Frid som säger att han har trivts på bolaget, även under de senaste månaderna. 

Läs mer