Sök

Breakit värvar Julia Lundin från Resumé: "Är en stjärna"

Breakit

Breakit

Breakit

Vi gör ny topprekrytering!

På kort tid har Breakit gått från ingenting till att bli en av Sveriges största och viktigaste nyhetssajter. 

Nu växer redaktionen. Breakit, som bevakar det nya näringslivet i Sverige, rekryterar den prisbelönte reportern och redaktören Julia Lundin.

Julia Lundin kommer närmast från Resumé, där hon de senaste sex åren bland annat varit redaktör för branchsajtens fördjupande journalistik.

“Det här ska bli så sjukt kul! Jag har följt Breakit sedan start och är djupt imponerad över hur de har satt avtryck i det nya näringslivet med sin nytänkande journalistik. Har också varit lite avundsjuk på granskningar som jag önskar jag gjort själv! Jag ser fram emot att ta Breakit till nästa nivå”, säger Julia Lundin.

Julia Lundin vann 2019 utmärkelsen “Årets Journalist” i Tidskriftspriset. Hon prisades bland annat för sina Premium-granskningar och kartläggningar, som fått stort genomslag. Hon har dessutom släppt boken “Badfluence”, som synade influencerbranschen.

“Julia är en stjärna och vi är superglada över att ha med henne på vår tillväxtresa. Vi satsar just nu stort på vår Premium-journalistik och den här rekryteringen är en del av den satsningen”, säger Jon Mauno Pettersson, chefredaktör på Breakit.

Växer snabbt

Breakit är just nu mitt uppe i rekryteringen av ett gäng nya personer för att fortsätta bolagets tillväxtresa under 2022. Det handlar både om redaktionella tjänster – ytterligare två reportrar – men också tjänster kopplade till våra event, nätverk och övriga affärer.

Tidigare i år vann Breakit Stora Journalistpriset för initiativet Shift, där Breakit och startupen Bling kopplade ihop investerare med entreprenörer i utanförskapsområden (vilket ledde till mångmiljoninvesteringar). Initiativet prisades även på Tidsskriftsgalan i kategorin “Årets förnyare”.

Läs mer