Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Trustly tvingades ställa in noteringen – nu avgår vd:n

Oscar Berglund slutar som vd på Trustly. Han ersätts av bolagets nuvarande styrelseordförande Johan Tjärnberg. Foto: Press/Montage
Oscar Berglund slutar som vd på Trustly. Han ersätts av bolagets nuvarande styrelseordförande Johan Tjärnberg. Foto: Press/Montage

Johan Tjänberg tar över som vd i fintechbolaget Trustly.
“Jag känner mig mycket motiverad och engagerad.”

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Fintechbolaget Trustlys vd Oscar Berglund väljer att avgå för att istället ta en roll som chief business development officer. Han ersätts istället av Johan Tjärnberg som för närvarande är styrelseordförande i bolaget.  Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. 

"Jag har varit vd för Trustly i mer än fem år nu och har jobbat tillsammans med det fantastiska Trustly-teamet. Framöver kommer vår verksamhet att fortsätta att växa i både storlek och komplexitet. Jag har arbetat tillsammans med Johan i två år och kan för Trustlys nästa utvecklingsfas inte tänka mig en bättre lämpad person för rollen som VD för Trustly”, säger Oscar Berglund.

Trustly grundades 2008 och har byggt en snabbväxande jätte inom open banking-lösningar, bolaget ska helt enkelt göra det snabbt, säkert och enkelt med betalningar. Den som vill läsa hela historien om hur Trustly skapades och hur de lyckades bli mer lönsamma än alla andra – kan med fördel läsa den här matiga artikeln från Breakits Olle Aronsson.

Tidigare i år var det tänkt att Trustly skulle börsnoteras på Stockholmsbörsen – men den noteringen tvingades bolaget skjuta upp efter kritik från finansinspektionen.

Johan Tjärnberg har tidigare grundat betalbolaget Bambora som 2017 förvärvades av Ingenico. Han har innan dess också varit finanschef och vd för betaltjänstleverantören Poin.  

Nu kliver han alltså på vd-rollen i Trustly.

“Jag känner mig mycket motiverad och engagerad att ta över rollen som vd för Trustly. Trustly är perfekt positionerat för att erbjuda alla snabba, enkla och säkra betalningar genom att länka samman några av världens största handlare med konsumenter via deras internetbankkonton. Jag ser fram emot att vara en del av teamet som fortsatt ska driva Trusty globala tillväxtresa framåt”, säger han.

Läs mer