Sök

E-handels-profilen Kristin Hars lämnar storbolaget för egen satsning

Bubbleroome-handel
E-handels-profilen Kristin Hars lämnar Bubbleroom för att satsa på det egna bolaget Sisterly Tribe. Foto: Press

E-handels-profilen Kristin Hars lämnar Bubbleroom för att satsa på det egna bolaget Sisterly Tribe. Foto: Press

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Kristin Hars, profilerad inom mode och e-handel, lämnar toppjobbet på Bubbleroom för att satsa på sitt egna klädmärke. ”När corona kom ställdes allting på sin spets och man frågade sig vad det är man egentligen vill göra”, säger hon till Breakit.

För knappt ett år sedan startade Kristin Hars bolaget Sisterly Tribe, som säljer yogakläder som producerats hållbart. Kort därefter lanserades den första kollektionen. 

Sedan dess har hon jobbat med den egna satsningen på kvällar och helger, medan hon fortsatt i rollen som försäljnings- och marknadschef på det nyligen börsnoterade klädbolaget och e-handlaren Bubbleroom. Tills nu. 

”Nu lämnar jag helt och hållet för att fokusera på Sisterly Tribe. Någonstans måste man ju välja vad man ska fokusera på framåt. Jag vill ge det här en chans. Och jag har varit på Bubbleroom i snart sex år, så nu är jag redo för att testa mina egna vingar. Sisterly Tribe är ett varumärke som jag tror på väldigt mycket.”

Nu är siktet inställt på att skala upp under det kommande året. Kläderna finns redan att köpa via bolagets webbutik samt på NK i Göteborg, utvalda yogastudios och återförsäljare online. 

De senaste åren har det dykt upp fler olika aktörer som säljer träningskläder på nätet. Är du orolig för konkurrens? 

”Det är klart att det är en konkurrensutsatt bransch, som så många andra branscher. Men jag har saknat ett varumärke som fokuserar på just yogakläder och som har producerats ansvarsfullt”, säger Kristin Hars och fortsätter:

”Kläderna tillverkas av en leverantör på Bali. De jobbar med ansvarsfulla produktioner som innebär att det är bra villkor för de anställda som producerar plaggen. Och det är väldigt viktigt för mig. Dessutom tillverkas produkterna av återvunnen plast, vilket är mer hållbart än alternativen.”

Hur hållbart är det att skeppa varor från andra sidan jorden till Sverige? 

”De fraktas på båt, så det är bättre än flyg. Jag jobbar inte heller med säsongsproduktion utan det är färger och plagg med bra kvalitet som håller över tid. Och det mest hållbara är om man använder plagg länge och inte köper nytt så ofta”, säger Kristin Hars.

Hon tillägger att hon hoppas på att inspirera andra, särskilt kvinnor, att ta möjligheten att göra något de brinner för och våga ta steget till att följa sina drömmar.

Hur mycket bolaget väntas omsätta under 2022 vill Hars inte kommentera. 

Läs mer