Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Dibz vill hjälpa dig att få förstahandskontrakt – backas av King-grundaren

Oliver Åsbacka, CTO och medgrundare Lovisa Qvarner, CEO och medgrundare Richard Valleryd, COO och medgrundare, Sebastian Knutsson. Foto: Press

“Tydligt att vi erbjuder en tjänst som folket behöver”, säger Lovisa Qvarner, vd och grundare.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Att få tag i en bostad är ett gissel för många och bostadsköerna verkar bara bli längre och längre. Bara i Stockholm kan du få vänta i många år bara för att få ta dig in på bostadsmarknaden och få ett förstahandskontrakt.

Saken blir inte lättare av att det finns många olika bostadsköer att hålla reda på. I hela Sverige finns det över hundra köer.

Det är här startupen Dibz kommer in i bilden. De har byggt en plattform som gör att du kan hålla reda på alla köer och poäng på ett och samma ställe. Tjänsten smyglanserades i somras och har sedan dess vuxit snabbt. Idag har de genomfört 50.000 köregistreringar åt kunder.

"Det är tydligt att vi erbjuder en tjänst som folket behöver och nu vill vi bara nå ut till fler", säger Lovisa Qvarner, vd och medgrundare.

Tar in kapital

Nu ska bolaget gasa och plockar in 6,6 miljoner från bland annat King-grundaren Sebastian Knutsson. Han har följt bolaget ända sedan han satt i juryn för Handelshögskolans företagsinkubator SSE Labs.

"Behovet på marknaden är tydligt och teamet är starkt. Detta är ett mycket lovande case med stor potential, jag ser fram emot att vara med på denna resa".

Nu är målet att skala upp verksamheten och lägga till ytterligare väntelistor i systemet. Det kan handla om skolplats, båtplats eller väntelistor för att köpa en hund. 

"Vi vill förändra sättet denna typ av varor, tjänster och medlemskap distribueras, med  modern infrastruktur kan vi göra det så mycket bättre”, säger Lovisa Qvarner.

Läs mer