Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Pleo tar in nära 2 miljarder – Kinnevik och Creandum satsar

Pleos grundare: Niccolo Perra, och Jeppe Rindom. Foto: Pressbild samt Istock.

Det danska fintechbolaget Pleo tar in ytterligare nästan 2 miljarder kronor i finansiering.

Värderingen trefaldigas och nu står full expansion i Europa på agendan.

Kinnevik och Creandum satsar nya pengar.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Det var faktiskt inte så länge sedan sist. I somras tog Pleo, som hjälper företag och anställda att hantera utgifter och tillhörande redovisning, in motsvarande 1,3 miljarder kronor. Nu får bolaget in ytterligare cirka 1,8 miljarder kronor att använda i den snabba expansionen.

“Investeringen kommer accelerera Pleos tillväxtplaner, inklusive en aggressiv utrullning i Europa under 2022. Bolaget siktar nu på att kliva in i ytterligare 15 länder under året, med start i Finland, Frankrike, Nederländerna, Portugal och Österrike”, skriver bolaget som därmed skulle få närvaro på totalt 20 marknader. 

Pleo, som har sina rötter i Danmark och som grundades Jeppe Rindom och Niccolo Perra för drygt sex år, medger samtidigt att det inte fanns något brännande kapitalbehov. Men ledningen valde ändå att utnyttja möjligheten när den fanns på bordet. 

“Sanningen är att vi inte behövde ta in mer kapital i år, men vi fick så hög efterfrågan på vår serie C att den här utökningen blev en möjlighet”, säger Jeppe Rindom, som nu är vd. 

Han utlovar även en fördubbling av den personalstyrka som just nu uppgår till 400 personer. De ska försöka lyfta bolaget till målet om 1 miljon aktiva användare 2025. Enligt bolaget tillkommer för närvarande cirka 1000 nya företagskunder varje månad. 

Ökning för Kinnevik 

Med på resan sedan tidigare finns Kinnevik som gick in i ägarlistan redan 2018 och som nu satsar ytterligare 25 miljoner dollar. Åtminstone hittills har det varit en bra investering. 

I denna rundan har bolaget nämligen värderats till 4,7 miljarder dollar, eller 42 miljarder kronor – tre gånger högre än i rundan i somras (då värderingen var 14,5 miljarder kronor) och 180 procent högre än den värdering Kinnevik hade åsatt bolaget i sin senaste kvartalsrapport. 

“Vi tror att Pleo är i en unik position för att bli en kategorivinnare och vi på Kinnevik ser fram emot att fortsätta stötta företaget framöver”, säger Kinneviks investeringschef Andreas Bernström i ett pressmeddelande. 

Den svenska firman Creandum satsar också vidare och bland de nya ägarna finns Coatue Management och Alkeon Capital. 

Läs mer