Han gav 900 sparken – via Zoom: "Jag vill inte göra det här"

Better.com

Vishal Garg, vd Better.com. Foto: Press/Youtube

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Chockbesked för anställda på det amerikanska lånebolaget.

"Om ni är med i det här samtalet är ni del av en grupp som får sluta. Er anställning upphör omedelbart".

Det budskapet mötte fler än 900 anställda på lånebolaget Better.com i onsdags. Bolaget, som har tagit in mer än 8 miljarder kronor i riskkapital bland annat från Softbank, kom med det bistra beskedet precis när många hade börjat förbereda sig för julen.

Tufft såklart men vad som kanske gjorde saken ännu värre var att budskapet, som levererades av företagets vd Vishal Garg, levererades under ett Zoom-möte.

"Ni kan vänta er ett mejl från personalavdelningen inom kort", fortsatte han sedan med enligt CNN. 

Garg sa att uppsägningarn berodde på att effektiviteten måste öka och att produktiviteten har minskat. Enligt Forbes ska han ha anklagat de anställda för att stjäla från kollegor och kunder genom att inte vara tillräckligt produktiva och bara jobba två timmar om dagen.

"Det här är andra gången under min karriär som jag gör det här, första gången grät jag", sa Vishal Garg under samtalet som dock rapporterats som känslokallt.

Det är inte första gången han är i blåsväder. Enligt Forbes ska han tidigare ha skickat ett mejl till anställda där han bland annat kallade dem "dumma som delfiner" och sa att han skämdes för dem.

Better.com gör sig redo för att gå till börsen genom en så kallad Spac.

Läs mer