Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Evolution efter sprängda spelhärvan i Vietnam: "Namn och spel har missbrukats"

Martin Carlesund, vd Evolution Gaming. Foto: TT/Montage

I slutet av förra veckan upptäcktes en illegal spelhärva i Vietnam – där kriminella enligt mediauppgifter ska ha använt Evolutions spelplattformar.

"Detta är ett övertramp där Evolutions namn och spel har missbrukats. De sajter som omnämns i artikeln är inte kunder till Evolution och våra spel är inte spelbara via sajterna som omnämns", kommenterar Evolutions IR-chef Carl Linton.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

nyheter@breakit.se

Polisen i Ho Chi Minh i Vietnam har slagit till mot en illegal spelhärva och 59 personer har gripits. Två sajter omnämns som ska ha erbjudit spel från live casino-utvecklaren Evolution, enligt en artikel från Bloomberg News i fredags med hänvisning till landets statligt ägda tv-bolag Vietnam Television. Gripandet ska ha varit det största hittills i den här typen av sammanhang.

"Detta är ett övertramp där Evolutions namn och spel har missbrukats. De sajter som omnämns i artikeln är inte kunder till Evolution och våra spel är inte spelbara via sajterna som omnämns i artikeln", skrev Evolutions IR-chef Carl Linton i en skriftlig kommentar till nyhetsbyrån Finwire under helgen.

Enligt Carl Linton har aggregatorn som förmedlat spelen till sajterna identifierats och fått en skriftlig varning att omedelbart agera gentemot sina kunder. Evolution kommer också vidta de medel som krävs för att detta efterföljs, uppges det.

Köpt krypto och sen spelat

De misstänkta personerna i härvan ska ha registrerat sig på en utländsk plattform och köpt kryptovalutor och därefter spelat på webbsidorna Swiftonline.live och Nagaclubs.com. När ett stort antal spelare varit inne ska sajterna ha kraschats – med syfte att få tag på pengar från de digitala plånböckerna.

De gripna ska ha erkänt för myndigheterna att de organiserat onlinespel på sajterna.

Carl Linton skriver även följande i sin kommentar:

"Vi tillhandahåller enbart våra produkter till kunder med godkänd B2B eller B2C-licens och vi kommer att fortsätta att jobba tillsammans med spelmyndigheter i de länder och stater där vi är verksamma och våra operatörer för att hitta sätt att förbättra kontroller och motverka alla försök till missbruk av vårt varumärke och våra spel."

Evolution har den senaste tiden rasat rejält på börsen i spåren av en anonym anmälan som lämnats in till spelmyndigheten i New Jersey med anklagelser om att bolaget bedriver illegala spel i flera länder. Bolaget har vid flera tillfällen poängterat att det yttersta ansvaret om kundkännedom ligger hos operatörerna och att man enbart tillhandahåller sina produkter till speloperatörer med godkänd licens.

Läs mer