Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Grundarna av Avito har hittat en ny favorit i Awardit

Filip Engelbert och Jonas Nordlander. Foto: Jonas de Lange.

Kundlojalitetsbolaget och börsvinnaren Awardit tar in nya pengar.

Bland investerarna hittas Avito-entreprenören Filip Engelbert och Jonas Nordlander.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Under torsdagskvällen genomförde Awardit, som har system för kundklubbar och andra lojalitetsprogram, en riktad emission och fick på så sätt in 192 friska miljoner. Bolaget leds  av grundaren och storägaren Niklas Lundqvist

Bland investerarna i emissionen hittas flera fondbolag samt Filip Engelbert och Jonas Nordlander, duon som grundade den ryska Blocketkopian Avito för nästan 15 år sedan. 

För några år sedan sålde de sina aktier i Avito och blev då miljardärer. Duon har fortsatt att investera ihop och deras börsportföljer överlappar till delar varandra, enligt ägardatatjänsten Holdings. 

Sammantaget har de haft cirka 3 procent av aktierna i Awardit, en andel som nu kommer att öka. 

“Jag vet faktiskt inte vad det blev för tilldelning men Niklas Lundqvist är en jätteduktig entreprenör och har levererat konsekvent sen vi blev små aktieägare för flera år sedan. Utöver det är han en duktig skidåkare vilket är en bonus. Jag hoppas vi fick bra tilldelning”, säger Jonas Nordlander i snabb kommentar till Breakit på fredagsmorgonen. 

Fler förvärv

Bolaget skriver att pengarna ska användas till ytterligare bolagsköp och en mindre del kommer att gå till en avbetalning relaterad till det förvärv av tyska Prämie Direkt som Awardit också har offentliggjort i dagarna. 

Emissionen omfattade totalt nästan 700000 aktier, motsvarande cirka 8 procent av det totala antalet aktier i bolaget efter att emissionen genomförts. Teckningskursen sattes till 277 kronor, motsvarande en rabatt på cirka 3 procent i förhållande till stängningskursen på torsdagen.  

Awardit har under 2021 växt kraftigt och omsatte över 300 miljoner kronor under årets nio första månader. Rörelseresultatet uppgick till 19 miljoner under samma period. Aktien har blivit belönad för bolagets höga tillväxt. Kursen har stigit med 211 procent sedan nyår.

Läs mer