Då släpps Netflixserien om Spotify – här är första bilden på “Daniel Ek”

SpotifyNetflixtv-serier

Foto: Press / Skärmklipp

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Daniel Ek och Martin Lorentzons resa med Spotify blir serie på Netflix och sänds 2022. Nu har vi fått första bilden på huvudrollsinnehavaren Edvin Endre som Daniel Ek.

Redan 2019 stod det klart att Netflix hade köpt rättigheterna att göra en serie om den svenska musikjätten Spotify. Berättelsen skulle baseras på boken Spotify Inifrån, av journalisterna Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud, och för regin stod norrmannen Per-Olav Søensen.

Det har också varit känt att rollen som Spotifys vd och grundare Daniel Ek ska spelas svenske Edvin Endre, son till Lena Endre, och att medgrundaren Martin Lorentzon spelas av Christian Hillborg

Det är ungefär allt som Netflix hittills berättat om den kommande serien. 

Men nu bjuder huvudrollsinnehavaren själv på några nyheter via sitt Instagram-konto, där han även (nästan) avslöjar när serien kommer ha premiär.


Bild från Edvin Endres Instagram-konto.

Dels får vi se den första bilden på serieversionen av Daniel Ek. Det är inte den mest avslöjande bilden i världshistorien, men visst ser det ändå rätt likt ut?

Vi får också veta att serien om Spotify officiellt kommer att heta The playlist. 

“The playlist är äntligen färdigställd och kommer att lanseras 2022 på Netflix”, skriver Edvin Endre.

Enligt filmsajten Moviezine kommer serien bestå av sex avsnitt på 45 minuter vardera. 

Andra skådespelare som syns är Joel Lützow i rollen som tidigare teknikchefen Andreas Ehn, Gizem Erdogan som juristen Petra Hansson och Ulf Stenberg som musikbransch-veteranen Per Sundin.

Läs mer