Sök

Kidnappningar och rån – Bianca Ingrosso om stora snackisen: ”Varit med om både det ena och det andra"

Caia cosmetics

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Senaste veckan har pushnotiserna avlöst varandra om olika personrån och kidnappningsförsök av näringslivshöjdare.
Så hur vågar man som offentlig person dela med sig av bilder på dyra prylar i sociala medier?
Breakit fick tag på en av nya näringslivet mest omskrivna: Bianca Ingrosso – hur tänker hon kring hot?

Toppar i det svenska näringslivet har den senaste tiden skakats av flera försök till både rån och kidnappning. Under förra veckan greps sju personer, några av dem efter en biljakt i Stockholm , som tillhör ett kriminellt nätverk. Ligans mål – utklädda till DHL-bud – var att kidnappa en höjdare inom näringslivet på Östermalm, enligt Expressen. 

Och det har rapporterats om fler händelser av liknande natur. Modellen Farzan Athari, en profil med mängder av följare, har blivit angripen i sitt hem  och rånad på sina klockor. För några veckor sedan drabbades även programledaren Martin Björk för samma sak som Athari. Även en av Sveriges största artister, den nyligen mördade rapparen Einár, kidnappades, rånades och utpressades.

Nyheterna fick bland annat miljardären och Volati-grundaren Patrik Wahlén att reagera:

En tweet som skapat stor debatt – både hånats och hyllats.

Hur tänker Ingrosso?

Bianca Ingrosso är milt sagt en profil som bjuder in omvärlden för att få en inblick i hennes många gånger glamorösa tillvaro. I så väl inlägg i sociala medier som i programmet Wahlgrens värld är det svårt att ta miste på den standard influencern har på sina tillhörigheter, kläder och bostad. I programmet är det inte heller ovanligt att buden med plingar på dörren.

När Breakit träffar Bianca Ingrosso bakom scen efter att hon talat på scen på Breakits Scaleup day berättar hon att hon har ett säkerhetsteam som jobbar med henne – varje dag.

”Man har varit med om både det ena och det andra", säger hon till Breakit och fortsätter:

"Mamma är på mig att jag ska ha bra larmsystem och säkerhet och dörrar och allt det där. Så det känner jag ju är viktigt. Sen har jag tre hundar också”, säger Bianca Ingrosso.

En stund innan, när Bianca Ingrosso tillsammans med Mikael Snabb, vd på Caia Cosmetics, talade på scen fick de bland annat frågan om av Breakits vd Camilla Bergman om vad som skulle hända med Caia om Ingrosso hoppar av – det är trots allt ett varumärke som är väldigt uppbyggt kring en person. 

“Jo, men det är väl klart, absolut. Och vi har ju pratat om vad som händer om jag dör. Men vi har kommit väldigt långt och Caia står på sina egna ben. Sen självklart, jag är en viktigt person i Caia men vi märker ju att vi har en enormt hög omsättning även när inte jag pushar och lägger upp och så vidare”, säger Bianca Ingrosso. 

Vill du läsa mer om Bianca Ingrosso? Du behöver inte vänta länge. Snart publicerar Breakit en exklusiv intervju med influencern och entreprenörsprofilen där vi har pratat om det nya bolaget, de största utmaningarna och planerna för Caia Cosmetics. Stay tuned!

LÄS OCKSÅ:  Insiders och konkurrenter vittnar – så skapade Bianca Ingrosso sitt imperium

Läs mer