Köper hennes bolag för 70 miljoner – fick aktien att rusa

Vo2

Louise Fritjofsson och Bodil Ericsson Torp. Foto: Press/Arkiv/Montage

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Medieprofilernas investmentbolag köper Louise Fritjofssons säljbolag.

Och aktiemarknaden tokjublar.

I början av sommaren klev VO2 in på börsen genom ett omvänt förvärv av Curando. Bakom bolaget står en rad medie- och techprofiler som grundaren av Nyheter24-gruppen Douglas Roos, Oskar Sardi, grundare av mediasäljbolaget Leeads, Eric Gisaeus, grundare av bland annat Leeads, Ocast och Schoolparrot (och Breakit) och Patrik Sandberg, grundare Nyheter24-gruppen.

Ambitionerna var stora:
“Inom en snar framtid ska vi ha ett börsvärde på 1 miljard och på 2,5 års sikt ska vi vara värda 3 miljarder”, sa Douglas Roos när vi pratade med honom i samband med det omvända förvärvet som tog VO2 till börsen.

Och den resan har börjat. I dag köpte VO2 techprofilen Louise Fritjofssons säljbolag Adprofit. Bolaget gör digital annonslösning till publicister som vill nå målgrupper inom finans, affär och B2B.

“Hela koncernen stärks i och med detta förvärv inom digital annonsering för B2B och finanssektorn”, säger VO2:s vd Bodil Ericssson Torp i ett pressmeddelande. 

“Vi bedömer att det sannolikt kommer att skapa en gynnsam effekt på kunduppdragen hos övriga bolag i vår portfölj.”

Priset landar på 46 miljoner kronor men kan växa till 70 miljoner om bolaget möter de uppsatta resultatmålen. 

Under 2020 omsatte Adprofit 55 miljoner och gjorde en vinst på 6 miljoner.

“AdProfit har alltid lyckats anpassa sig till den ständigt föränderliga och snabbfotade digitala medievärlden”, säger Louise Fritjofson.

“Vi ser nu möjligheter för bolaget att växa ännu snabbare, och att bli en ännu större spelare tillsammans med VO2 vilket framtidssäkrar AdProfit ytterligare, något jag som grundare är väldigt glad över".

Det är hon inte ensam om att vara glad över. Efter att nyheten om förvärvet kom ut fick VO2:s aktie ett rejält glädjerus och gick kort därefter upp över 75 procent. Men sjönk senare till att i skrivande stund ligga på 35 procent.

Det innebär att bolaget nu har ett börsvärde på nästan 900 miljoner kronor.

Läs mer