Sök

Karin Bjärles PS of Sweden rusar efter tvärniten – går mot 200 miljoner i omsättning

PS of Sweden
Karin Bjärle, grundare av PS of Sweden. Foto: Press/Montage.

Karin Bjärle, grundare av PS of Sweden. Foto: Press/Montage.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

PS of Sweden, som säljer hästprylar på nätet, har ett slitsamt år i ryggen. Men nu har bolaget fått vinden att vända och galopperar mot en rejält ökad tillväxt.

Stängda fabriker och ledtidsförseningar.

Pandemiåret satte ridsportbolaget PS of Sweden i gung. Företaget tvingades se över såväl tillväxtmål som lanseringsplan och fick agera snabbt för att hitta en ny fabrik.

Men nu tycks bolaget ha lyckats vända motvinden, vilket framgår i ett pressmeddelande.

Nya fabriker, en ny skalbar e-handel och lager i Kalifornien – som stöttar satsningen i USA – har fått fart på verksamheten igen. Nu är siktet inställt på en omsättning om 200 miljoner kronor. 

”Pandemin gjorde att vi hamnade flera månader back och blev tvungna att tänka ut nya lösningar snabbt för att lyckas med de höga målen vi hade satt för oss själva. Det var en tuff period präglad av mycket tänkande utanför boxen och trollande med knäna – men vi kunde inte vara stoltare över den omställning det medförde. Tack vare stark vilja och teamwork lyckades vi vända våra motgångar till framgångar”, skriver Karin Bjärle, grundare av PS of Sweden, i pressmeddelandet. 

Hon fortsätter: 

"Ordrar är såklart försenade men tack vare vår nya e-handelssatsning har vi lyckats jobba nära kunden och jobbar febrilt på att ta igen försenade beställningar som istället kommer att göra oss gott ett år för sent", skriver Bjärle.

Bolagets omsättning för det brutna räkenskapsåret 2019/2020 uppgick till 60,7 miljoner kronor. Resultatet för samma period landade på 7,2 miljoner kronor. 

Under de senaste åren har allt fler smarta lösningar och e-handlare som fokuserar på hästar och ridsport gjort sig till känna. Och investerarna är inte långt efter. PS of Sweden är ett av flera företag i branschen.

Här skriver vi om nio horsetech-bolag att hålla koll på.

Läs mer