Sjunger du (också) alltid fel? Nu vill Spotify “hjälpa” – lanserar låttexter i appen

SpotifyMusik

Spotify lanserar ny funktion. Foto: TT / Istockphotos.com

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Med start idag kommer du kunna sjunga rätt till dina favoritlåtar på Spotify.

Över 170 miljoner människor betalar varje månad för Spotify idag och den massiva katalogen rymmer idag tiotals miljoner låtar. Tidigare i år uppskattades Spotify kunna närma sig 100 miljoner låtar till årets slut, baserat på hur mycket som varje dag laddas upp tjänsten.  

Något som däremot inte har funnits på plattformen i lika stor utsträckning är texterna bakom låtarna. På vissa låtar har det tidigare funnits textrader som blandats med fakta om låten och artisten i appen, men hela texter från låtarna har inte funnits.

Fram till idag.

Spotify meddelar nu nämligen att de lanserar ett samarbete med tjänsten Musixmatch, något som ska ta låttexter till majoriteten av bolagets stora låtkatalog. 

“För alla oss som har svårt att höra låttexter och skäms för att sjunga fel”, som Breakits nyhetschef Matilda Andersson uttryckte det i redaktionens Slack-kanal.

Phoebe Buffay i Vänner hade svårt med låttexten till till Tiny dancer

Spotify själva lyfter fram att sångtexterna kommer att finnas tillgängliga för både gratisanvändare och premium-prenumeranter på de plattformar som erbjuder bolagets app idag.

“Låttexter är en av de mest efterfrågade funktionerna från lyssnare världen över. Så efter flera tester har vi skapat en upplevelse som är både enkel och interaktiv”, skriver Spotify i ett pressmeddelande.

Den nya tjänsten kommer ungefär ett år efter att Spotify meddelade att de lagt till en funktion på plattformen som gjorde det möjligt att hitta låtar genom att söka på texterna i appen.

Läs mer