Sök

Zara Larssons oväntade succé – drog in miljoner på Roblox

Roblox

Zara Larsson. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Pengarna rasar in till superstjärnan – från barnens favoritapp.

Under pandemin har det varit tufft för artister som lever på konsertintäkter. Restriktioner över hela världen har gjort att det har varit omöjligt att samla stora skaror fanns på arenorna och utelivet har i många fall stått helt still.

Men då gäller det att hitta andra inkomstkällor, det har den svenska superstjärnan Zara Larsson fattat. I maj gick hon med i spelplattformen Roblox. 

Har över 40 miljoner användare

Roblox börsnoterades tidigare i år och är en virtuell värld där användarna skapar en avatar som de kan använda i mängder med spel på plattformen. För att piffa till sin avatar kan användarna köpa olika kläder, hattar och andra utsmyckningar för virtuella pengar, så kallade Robux, som användarna köper för riktiga pengar. Plattformen har blivit enormt populär, speciellt bland barn och har över 40 miljoner användare dagligen.

Kränger prylar

Det är alltså på denna marknad som Zara Larsson har gett sig in, och gör succé. Till BBC säger hon att hon har dragit in över 1 miljon dollar på att sälja digitala prylar, alltså över 8 miljoner kronor.

“Jag tappade hakan när jag hörde det”, säger hon till BBC

Allt började med att hon höll i ett event på Roblox, där hon uppträdde och användare kunde hänga med henne. Efter hand utvecklade det sig till att hon började sälja prylar.

“Jag tänkte inte så mycket på det. Jag ville bara få kontakt med fansen”, säger hon till BBC.

Några av de saker som man kan köpa från Zara Larsson i Roblox.

Läs mer