Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Fiaskot: Rocker ställer in sin notering

Det blir ingen börsnotering för Rocker. Hanna Neidenmark är vd. Foto: Press/TT/Montage
Det blir ingen börsnotering för Rocker. Hanna Neidenmark är vd. Foto: Press/TT/Montage

Bankutmanaren Rocker ställer in den notering som var planerad att ske på fredagen.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Fintechbolaget ville ta in drygt 200 miljoner kronor i samband med börsintroduktionen, en transaktion som skulle ha värderat hela bolaget till strax under 1,5 miljarder kronor. 

Rockers två största ägare, Schibsted och LMK, hade åtagit sig att teckna aktier för upp till 100 miljoner – alltså cirka halva beloppet.

Rocker fick kritik inför noteringen, bland annat i den här texten. Även tidningen Affärsvärlden var kritisk till att bolaget skulle noteras i det här skedet. 

“Noteringen dras tillbaka eftersom styrelsen beslutat att en privat och säkrad runda är det bästa för bolaget i nuläget. Det ger oss förutsättningar för fullt fokus på fortsatt tillväxt”, säger grundaren och bolagets styrelseordförande Dennis Ahlsén.

Bolaget, som grundades under namnet Bynk 2017, skriver i meddelandet att erbjudandet blev övertecknat “redan första dygnet” efter att prospektet hade släppts. Men ägarna väljer alltså ändå att dra tillbaka noteringsförsöket, oklart varför. 

Det norska mediabolaget Schibsted försäkrar att man kommer stötta bolaget framgent. 

“Vi tror att Rocker har alla möjligheter att uppnå målen och ser fram emot att tillsammans driva tillväxten inom samtliga områden; Rocker You, Rocker Pay och Rocker Buddy i både Sverige och i resten av Europa”, säger Richard Sandenskog, investeringsansvarig på Schibsted.

Under 2020 omsatte bolaget 89 miljoner kronor och bolagets rörelseresultat landade på -73 miljoner kronor. 

Affärsvärlden, som granskar alla svenska noteringar, tyckte i sin analys häromveckan att noteringen av Rocker andades desperation i och med att bolaget fortfarande är så omoget. 

"Vi ser inte mycket som lockar i Rocker. Rådet är att inte teckna aktien och hålla sig undan åtminstone tills bolaget bevisat att den nya breddade produktstrategin fungerar och omsättningen börjar växa mer i linje med bolagets mål", skrev Affärsvärlden i sin analys.

 

Läs mer