Sök

Annonssamarbete med Sveriges ambassad i Ukraina

Tech for Good: Hur hållbara innovationer formar vår framtid

Valery Krasovsky, VD och medgrundare till Sigma Software Group och Tobias Thyberg, Sveriges ambassadör i Ukraina.

Karin Holmberg

Innovationsföretag som drivs av ett högre syfte möts i Stockholm för ett efterlängtat Sweden-Ukraine Business Forum.

Att drivas av ett högre syfte är ett måste i dagens affärsvärld. Så viktigt att Reputation Institute, 2020, satte ”högre syfte” på första plats bland de viktigaste trenderna när det gäller företags anseende. 

Det är något man tagit fasta på inför årets Sweden-Ukraine Business Forum, ett samarbete mellan Sveriges ambassad i Ukraina och Sigma Software Group, där ”Tech for good” utgör årets tema. Till forumet, som hålls den 18 november, är flera företagsledare och innovatörer inbjudna. Fokus ligger på banbrytande teknik som främjar framsteg och skapar hållbara lösningar på FNs sjutton globala mål för en hållbar utveckling. Du kommer att få se några av de bästa exemplen från till exempel Vinnova, Tre, Formpipe, Karma, Ericsson och Kry inom områdena mångfald, inkludering och jämställdhet. 

Forumet kommer också att hålla ett pitchmöte för tio effektfulla produkter, utvalda av Antler, Nasdaq, Invest Stockholm, Sigma Software Labs och Ukrainian Startup Fund.

Boka din biljett här – evenemanget är gratis och du kan vara med på plats i Stockholm eller online!

Är pionjärer

Forumet har anordnats av Sveriges ambassad i Ukraina sedan 2012 och arrangeras i år tillsammans med företaget Sigma Software Group – ett svenskt bolag med rötterna i Ukraina.

“Sverige är pionjärer när det gäller hållbar utveckling och att påverka samhället. Ukraina är inte bara en av de mer konkurrenskraftiga källorna till högutbildad och motiverad IT-personal, det är också ett land fullt av entreprenörer som bokstavligt talat omskapar hur affärsvärlden interagerar med samhället. Vi har uppmärksammat Ukraina sedan 2012 genom att anordna Sweden-Ukraine Business Forums”, säger Tobias Thyberg, Sveriges ambassadör i Ukraina.

Boka din biljett här – evenemanget är gratis och du kan vara med på plats i Stockholm eller online!

Vill stärka samverkan

En av aktörerna som finns med på forumet är Sveriges innovationsmyndighet, Vinnova, som betonar vikten av att stärka samverkan både internationellt och nationellt.

”Vi behöver stärka samverkan, internationellt som nationellt, mellan organisationer och individer med kompetens inom tech, jämställdhet och normkritiska innovationsprocesser. För även om Sverige har ledande kompetens inom jämställdhet och fortsätter att rankas högt inom internationella innovationsindex, så samverkar inte techsektorn med genusexperter i utvecklingen av nya lösningar i tillräckligt stor utsträckning. I arbetet med framtagandet av tech som driver på hållbar systemomställning, är integreringen av jämställdhets- och inkluderingsperspektiv inte bara en möjliggörare utan en förutsättning.”, säger Moa Persdotter, Program Manager på Vinnova.

Svenskt företag med rötterna i Ukraina

Sigma Software Group, en del av Danir group, är ett svenskt IT-företag med ukrainska rötter. Som ett företag som jobbar mot ett högre syfte driver man Sigma Software University, välgörenhetssatsningar inom utbildningsmöten, webinarer för kunskapsöverföring för startup-företag och anordnar innovationsträffar i Israel och Storbritannien. Företaget har också sin egen företagsinkubator, Sigma Software Labs – en plattform som ger nystartade företag tillgång till ett affärsnätverk, tech-talanger och investeringsmöjligheter.


“Vårt mål är att stärka IT-utbildningen och utvecklingen av techgemenskapen i både Sverige och Ukraina”, säger Valery Krasovsky, VD och medgrundare till Sigma Software Group. “Genom att bygga broar mellan våra länder skulle vi vilja skapa fler affärsmöjligheter i dem båda.”

Boka din biljett här – evenemanget är gratis och du kan vara med på plats i Stockholm eller online!

Sweden-Ukraine Business Forum organiseras av Sveriges ambassad i Ukraina och Sigma Software Group. Partners är: Ukrainas ambassad i Sverige, Ericsson Ukraine, Beetroot, Free Trade Europa, Export Promotion Office of Ukraine.

Läs mer