Sök

Senaste turen i Bulletin – tar hjälp från trippelmördare

BulletinMedier

Jannik Svensson, vd Bulletin och Tino Sanandaji, grundare. Foto: Pressbild/Wikimedia Commons Tsaetre/Montage

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Skandalerna i och kring nättidningen och startupen Bulletin ser ut att aldrig ta slut.

Nu kommer det fram att vd Jannik Svensson tagit hjälp av en trippelmördare.

Det är återigen Expressen som kommer med ett avslöjande i följetongen Bulletin. Den här gången rör det i huvudsak den extra bolagsstämma som nyligen hölls i bolaget. 

Med på stämman, vid styrelsebordet, satt Ricard Nilsson som 1999 dömdes till livstids fängelse för ett trippelmord i Skåne. Under de 20 år han satt i fängelset pluggade Ricard Nilsson och när han muckade 2019 hade han tagit 1200 högskolepoäng. 

Under stämman presenterades han under annat namn och som “affärsjurist och ekonom”. På stämman säger han, skriver Expressen som hänvisar till en ljudupptagning från mötet, att han ”är med och håller på att utreda de olika förehavanden som finns”. Han ska ha fått i uppdrag att göra en utredning av det som styrelsen, däribland Tino Sanandaji, menar är oegentligheter. 

“Jag kände ett tydligt obehag, det var sättet han uttryckte sig på, med stark röst” säger en av stämmodeltagarna till Expressen. 

Skulle göra en podd

Stämman ska sedan ha avlöpt med diskussioner om Bulletins strategi framöver och då särskilt gällande ekonomin. 

Bulletins vd Jannik Svensson och Ricard Nilsson tillbakavisar efter stämman uppgiften att det ska göras en utredning. Istället säger de att Jannik Svensson kontaktat Ricard Nilsson för att göra en podd ihop. 

”Under ett möte angående podcasts på torsdagen berättade Jannik om bolagstämman. Spontant bjöds jag då in av honom för att delta som ett av hans bolagsstämmobiträden. Jag har alltså aldrig företrätt tidningen eller bolaget Bulletin”, säger Ricard Nilsson till Expressen. 

Jannik Svensson nekar också till att det finns någon utredning men säger också att Ricard Nilsson hade mandat att uttala sig för honom på bolagsstämman och de “kommer att utreda många saker som hänt på senaste tiden”. 

Många turer

Detta är bara den senaste turen i Bulletins trots allt korta historia. 

Nyhetssajten lanserades i slutet av 2020 och lockade till sig flera namnstarka skribenter – men sedan blev det många interna bråk och tunga avhopp. 

Tidigare under 2021 kunde vi på Breakit rapportera att Paradox-grundaren Fredrik Wester drog sig ur projektet som han investerat i och som han själv trodde skulle bli ett svenskt Wall Street Journal.

I förra veckan skrev Expressen om att Bulletin har det tufft ekonomiskt och att chefredaktören Andrew Rosentahl, som arbetar från distans i USA, en lön på över 200.000 kronor i månaden.

Läs mer