Sök

Alla får aktier i Siemiatkowskis börsbolag Flat Capital – blir ett av börsens "största" bolag

Flat capital
Sebastian och Nina Siemiatkowski. Foto: Press/Montage

Sebastian och Nina Siemiatkowski. Foto: Press/Montage

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Under måndagen kommer beskedet hur många som får aktier i paret Siemiatkowskis börsnotering – men Breakit kan berätta redan nu.

I fredags kom beskedet att över 27.000 personer anmält sitt intresse för att teckna sig i paret Sebastian och Nina Siemiatkowskis investmentbolag Flat Capital. I kronor innebär det att Flat Capital fått in intresseanmälningar motsvarande över 1,2 miljarder kronor till nyemissionen på 87 miljoner kronor som planerades.

Flat Capital ska noteras på Stockholmsbörsens handelsplats First North på onsdag och besked om vilka som fått tilldelning i nyemissionen ska komma senare idag. Men Breakit kan redan nu avslöja att i princip alla som anmält sitt intresse också kommer få tilldelning i nyemissionen. Det innebär att Flat Capital går från en handfull aktieägare till hela 27.000 stycken.

Därmed blir Flat Capital ett av de “största” noterade bolagen mätt i antalet aktieägare. Det finns över 1000 noterade bolag i Sverige och Flat Capital slår sig nu in bland de 90 bolag med flest aktieägare. Med med tanke på att Flat Capital är ett investmentbolag med bara några 100 miljoner kronor i börsvärde så sticker bolaget ut rejält. Till exempel har tungviktare som Öresund (25.200 ägare), Kungsleden (21.000 ägare) och Betsson (25.200 ägare) färre ägare.

“Jag kan inte ge några kommentarer just nu utan hänvisar till det pressmeddelande som vi går ut med under dagen”, säger Flat Capitals vd Hanna Wachtmeister.

Bekräftat

Ett par timmar efter Breakits publicering av den här artikeln kom bekräftelsen från Flat: samtliga som anmält sitt intresse i erbjudandet kommer att få tilldelning av aktier. 

Av detaljerna i pressmeddelandet framgår att cirka 70 procent av totala emissionsbeloppet om 100 miljoner tilldelades samtliga som tecknade sig, motsvarande 2500 kronor per investerare. 

En stor del av de resterande aktierna fördelades enligt principerna som Flat kallar "maximal spridning” och “långsiktighet”.  Konkret handlar det exempelvis om småbolagsfonder och entreprenörer i portföljbolagen.

Folkaktie

När det i fredags blev känt att så många ville investera i Flat Capital skrev Klarna-chefen Sebastian Siemiatkowski i ett SMS till Breakit:

"Kul, va, nästan folkaktie! Hedrande och man blir humbled att så många ändå tror på vad vi gör. Och samtidigt känner man oj då, när så många valt att betta på oss. Nu gäller det verkligen att leverera!".

LÄS MER: Här är de 13 bolag som paret Siemiatkowski tror på

Läs mer