Sök

De är Sveriges hetaste SaaS-bolag – prisade på Breakits event: "Vi är Sveriges bästa"

WinningtempMentimeterSaaS

Winningtemp, Mentimeter och Teemyco. Foto: Breakit

Breakit

Breakit

Mentimeter, Teemyco och Winningtemp prisades på Breakit SaaS Summit.

Det var trångt i publiken när Breakit bjöd in till SaaS-fest på Cirkus i Stockholm under onsdagen. Förutom spännande debatter och paneler blev det även dragningar från några av branschens hetaste bolag – som Tink och Epidemic Sound.

På plats fanns även ett gäng nervösa entreprenörer när årets bästa SaaS-bolag skulle koras.

Vinnare av det stora priset Årets SaaS-företag blev Mentimeter. Den svenska snabbväxaren ökade sin omsättning från 43,5 miljoner kronor till 135 miljoner under 2020 och när juryn hade sagt sitt var det bland annat bolagets besatthet av sin produkt som låg bakom segern. 

Just produkten, som går ut på att skapa interaktion mellan talare och publik, är något som Mentimeters grundare Johnny Warström ofta lyfter fram när han pratar om framgången.

När bolaget kliver upp på scenen i Cirkus säger bolagets "VP of people", Anna Gullstrand, lite kaxigt, om segern:

“Vi på Mentimeter tycker nog att vi är Sveriges bästa SaaS-bolag. Kul att en jury har kommit fram till samma sak.”

Breakit delade även ut priset Årets Nykomling till Teemyco, som bygger virtuella kontor, och Årets SaaS-raket till HR-startupen Winningtemp.

“Det är klart det här betyder jättemycket. Vi är i en fas där vi ser att behovet finns, vi fokuserar på användartillväxt så att skapa kännedom om vårt brand och vad vi gör är jätteviktigt.”, säger Linda Kvarnström, vp of operations, på Teemyco.

Här är vinnarna med motivering


Årets SaaS-bolag: Mentimeter

Nominering: Årets SaaS-bolag har byggt ett grymt framgångsrikt företag genom att vara besatta av sin produkt och att målmedvetet skapa en stark företagskultur. Nu flyger de viralt både i Sverige och internationellt – och inspirerar andra att göra samma resa!

Årets SaaS-raket: Winningtemp

Nominering: Trots tuff konkurrens med både internationella giganger och vassa lokala spelare har Årets SaaS-raket toppat listor över de snabbast växande SaaS-bolagen – år efter år. Med ett rutinerat och starkt team bakom spakarna har de visat att det går att göra stordåd. Vi tror att resan bara har börjat!

Årets nykomling: Teemyco

Nominering: Genom att vara tidigt ute med en affärsidé som ligger helt rätt i tiden, ett starkt team och internationellt kända kunder har Årets Nykomling stuckit ut och skapat sig en marknad. De tidiga KPI:erna ser mycket lovande ut och vi ser med spänning fram emot resan framåt!

Juryn bestod av Tatiana Shalalvand, investeringsansvarig på Inventure, Hannah Meiton, SaaS-profil och affärscoach på Sting, Pål Malmros, partner på Verdane, Johan Crona, grundare på Cloud Capital och Camilla Bergman, vd på Breakit.

Läs mer