Sök

Funmed vill se till att du inte blir sjuk – tar in 25 miljoner

FunmedNätläkare

Martin Engberg, vd Funmed, och Peter Martin, grundare. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Vill se till att du inte blir sjuk – nu fyller de kassan för att ta över världen.

“Vi vill inte bli ännu ett startup-bolag som digitaliserar den befintliga vården, vi vill revolutionera den”, säger Funmeds vd Martin Engberg.

Det kryllar av digitala vårdutmanare som Kry och Min Doktor som har vuxit explosionsartat de senaste åren och stöper om hur vi söker och får vård. 

Men det finns andra sätt att hålla sig frisk än att gå till en läkare. Hur vi lever och agerar påverkar i allra största grad vår sjukdomsbild och livsstilssjukdomar som tar en allt större del av vårdbudgeten. Trots det läggs bara en bråkdel så mycket pengar på att jobba förebyggande.

Det är där Funmed kommer in. Bolaget har utvecklat en process som genom laboratorietester och en omfattande livsstilsanalys undersöker din biokemi. Med hjälp av det kan de sedan både behandla och jobba strukturerat med förebyggande vård.

“Jag har sedan läkarstudierna fascinerats av hur livet fungerar på biokemisk nivå och det är det intresset som ligger till grund för den avancerade analysmetodik som Funmed använder sig av”, säger Peter Martin, legitimerad läkare och grundare av Funmed.

Får in nya investerare

Nu får bolaget in 25 miljoner i riskkapital som ska användas för att utveckla plattformen och expandera internationellt. Pengarna kommer främst från Mikael Lindblom, grundare Medius och som tidigare investerat bland annat i Einride, Litium och Airmee som också går in i styrelsen. Även Lasse Karlsson, som tidigare varit arbetande i styrelseordförande i Dynamic Code satsar.

”Det är en icke-fråga huruvida den preventivt orienterade vården och funktionsmedicin är  vägen framåt för samhället på internationell nivå”, säger Martin Engberg, vd på Funmed. “Dessutom visar medborgarna vägen, trots  att vi ännu inte ingår i den subventionerade vården är vi så gott som fullbokade året ut.”

Funmed Group omsatte 23 miljoner kronor 2020 med ett minusresultat på 3,1 miljoner.

Läs mer