Sök

Bianca Ingrosso kliver in i nystartade bolaget Ani Who – med Tom Hope-grundaren

Caia cosmeticse-handel
Tomaj Sangchi och Bianca Ingrosso är involverade i ett nytt företag. Foto: Arkiv/TT/Montage

Tomaj Sangchi och Bianca Ingrosso är involverade i ett nytt företag. Foto: Arkiv/TT/Montage

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Bianca Ingrosso har i det tysta klivit in i ett helt nystartat företag, kan Breakit avslöja.

Även flera andra inom influencerns framgångsrika sminkbolag Caia finns med på listan över styrelsemedlemmar.

"Det kommer bli ett spännande bolag."

Bianca Ingrosso, en av landets största influencers och framgångsrik entreprenör med sitt sminkbolag Caia Cosmetics, har i det tysta klivit in i ett helt nystartat företag.

För bara några dagar sedan registrerades bolaget Ani Who AB hos Bolagsverket. Företaget ska enligt uppgift ägna sig åt e-handel med mode och accessoarer.

Bianca Ingrosso är ett av namnen som radas upp som styrelsemedlemmar inom Ani Who AB. Även Mikael Snabb, som dessutom är vd och medgrundare för Ingrossos sminkbolag Caia Cosmetics, finns med på listan tillsammans med Jesper Matsch, även han medgrundare av Caia. Även Lovisa Worge, Ingrossos vän och kollega, står med som styrelsemedlem.

Tomaj Sangchi står som vd för bolaget. Han är känd som grundare av Tom Hope, som sålde armband med små ankare. Bolaget gick under flera år som tåget, men hamnade sedan i ekonomiska problem och försattes i rekonstruktion. Nya ägare tog därefter över bolaget.

Hemlighetsfulla

När Breakit når Mikael Snabb är han återhållsam med information om det nystartade Ani Who.

”Jag vill inte berätta så mycket, men det kommer bil ett spännande bolag”, säger Mikael Snabb till Breakit och fortsätter:

”Det finns så klart en plan, men det håller vi oss för oss själva.”

Varför då?

”Vill väl att det ska bli lite av en överraskning”, säger Snabb och berättar att bolaget, trots att det är registrerat hos Bolagsverket, ”inte är sjösatt utan det är på idéstadiet.”

Även Tomaj Sangchi är försiktig med att prata om det nystartade företaget.

”Som du kanske förstår är vi inte redo att ge något mer detaljerat uttalande just nu”, skriver han i ett mejl till Breakit, samtidigt som han bekräftar att han är delägare av bolaget.

På frågan om vad bolaget ska göra svarar han att det handlar om e-handel.

Bianca Ingrossos roll oklar

Vad samtliga personer som är listade som styrelseledamöter kommer att ha för roll inom bolaget är ännu inte helt klart, enligt Snabb. Om Bianca Ingrosso, som är ansiktet utåt för Caia Cosmetics och marknadsför produkterna på bland annat Instagram, kommer fylla en liknande funktion i Ani Who, kan Snabb inte svara på.

”Det får vi se, men jag tror inte att det blir i samma omfattning.”

Enligt Mikael Snabb kommer det nystartade bolaget inte att ha någon koppling till Caia Cosmetics.

På frågan om samtliga personer som är involverade i bolaget på pappret också äger bolaget tillsammans svarar Snabb att "vissa äger mer, vissa äger mindre och vissa äger ingenting".

Även Bianca Ingrosso är fåordig. 

"Hörde att ni haft kontakt med min partner Micke. Jag kan tyvärr inte säga mer än det han har sagt", skriver hon i ett meddelande till Breakit.

Sminkbolaget Caia växer i snabb takt – förra året omsattes 150 miljoner kronor och vinsten landade på hela 55 miljoner kronor. Det kan jämföras med året innan då vinsten uppgick till 5,5 miljoner kronor.

Läs mer