Sök

Stefan Ytterborn tar in en halv miljard till Cake – “Kommer fullständigt explodera”

Cake

Stefan Ytterborn, vd och grundare Cake. Foto: Press

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Svenska Cake gör ny stor finansieringsrunda och får in pensionsjätten AMF i ägarleden.

Bolaget värderas till 2 miljarder kronor i transaktionen.

Cake säljer batteridrivna motorcyklar och är grundat av serieentreprenören Stefan Ytterborn som tidigare byggt upp och sålt hjälmbolaget POC.

Nu är Stefan Ytterborn redo att gasa upp tillväxten rejält i sitt Cake. Detta efter att det under måndagsmorgonen blivit känt att Cake stängt en nyemission på hela 60,5 miljoner dollar eller motsvarande 539 miljoner kronor.

”Marknaden kommer att fullständigt explodera. Det är viktigt att vi är snabba på bollen. Jag tror inte att det kommer att finnas ett enda bensindrivet fordon när det gäller motoriserade tvåhjulningar om 10 år", säger Stefan Ytterborn till DI som var först med att berätta om nyemissionen.

Största investerare i finansieringsrundan är pensionsbolaget AMF som investerar 200 miljoner kronor för 10 procent av bolaget. Värderingen ligger alltså på 2 miljarder kronor – en rätt häftig summa med tanke på att Cake i fjol bara sålde 400 motorcyklar. Omsättningen hamnade 2020 på 38,9 miljoner kronor och förlusten blev nästan 70 miljoner kronor.

Läs mer