Sinch förvärvar tyska Messengerpeople för nästan en halv miljard

Sinch
Sinch förvärvar tyska Messengerpeople för nästan en halv miljard

Sinchs vd Oscar Werner

Finwire / Breakit

"De flesta företag har ännu inte upptäckt fördelarna med interaktiva meddelandetjänster."

Det börsnoterade svenska bolaget Sinch, som erbjuder kommunikationstjänster i molnet, har ingått ett bindande avtal om att förvärva Messengerpeople i en affär på 48 miljoner euro på kassa- och skuldfri basis.

Av köpesumman betalas 33,6 miljoner euro i kontanter och 14,4 miljoner i nyemitterade aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Räknat på gårdagens valutakurs innebär det en sammanlagd köpeskilling om 489 miljoner kronor.

Messengerpeople är ett tyskt bolag som erbjuder mjukvara för kundkommunikation genom meddelandetjänster.

”Jag är mycket imponerad av teamet på Messengerpeople och deras framgångar när det gäller att ta innovativa produkter till marknaden. De flesta företag har ännu inte upptäckt fördelarna med interaktiva meddelandetjänster och tillsammans är vi utmärkt positionerade när marknaden nu börjar att accelerera”, kommenterar Sinchs vd Oscar Werner.

Mer än 700 företag beskrivs använda applikationer från Messengerpeople för att interagera med sina kunder och cirka 80 procent av dessa företag är baserade i DACH-regionen som består av Tyskland, Österrike och Schweiz.

Bolaget väntas under 2021 generera intäkter på 5,1 miljoner euro, ett bruttoresultat på 4,5 miljoner och ett justerat ebitda-resultat på 0,6 miljoner. Underliggande försäljningstillväxt väntas vara 35 procent.

Transaktionen förväntas slutföras i fjärde kvartalet i år. Sinch räknar med integrationskostnader på 16 miljoner kronor under 12 månader, med fokus på korsförsäljning, accelererad geografisk expansion och integration med Sinchs kommunikations-API:er.

Läs fler artiklar
LÄS MER