Foodora börjar med nattleveranser

FoodoraMatleveranstjänst

Ingen svält under natten, nu börjar Foodora med leveranser under småtimmarna.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Vaknar du ofta mitt i natten och är sugen på en Big Mac? Då är lösningen snart nära.

Matleveransbolaget Foodora ska nämligen börja med nattleveranser.

Foodora skriver i ett pressmeddelande på torsdagen att bolaget har märkt att det finns en efterfrågan på senare leveranser.

“Tidigare införde bolaget tidiga frukostleveranser som nu utökas med leveranserna till nätterna”, skriver Foodora.

Det bolaget kallar nattleveranser innebär att det går att lägga beställningar fram till klockan 02:00 på fredagar och lördagar. I ett första skede införs detta i Stockholm men “fler områden tillkommer inom kort”, skriver bolaget.

“Vi har sett en markant efterfrågan både från partners och kunder att införa senare hemleveranser. Att införa ännu senare leveranser är också ett sätt för oss att underlätta och hjälpa det lokala näringslivet att stärka sin digitala affär”, säger John Denbratt, som är operativ chef för Foodora i Sverige.

Häromveckan rapporterade Breakit om att Foodora bara under augusti har tillsatt 500 deltidstjänster varav många nya cykelbud.

Breakit har även rapporterat att Niklas Östberg, medgrundare och vd för hämtmatkoncernen Delivery Hero som äger Foodora, ökade sin ersättning med 13.000 procent förra året. Tack vare ett generöst optionsprogram kunde han kvittera ut 465 miljoner kronor för 2020. Han var därmed näst bäst betald toppchef på Frankfurtbörsen.

Läs mer