Sök

Hemliga supervärderingen på Juni – rusat 900 procent på 8 månader

Juni

Junis grundare Samir El-Sabani, tillsammans med Victor Jacobsson, Sophia Bendz och Jarno Vanhatapio.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Juni technolgies är en av Sveriges hetaste startups just nu och strax innan semestrarna fick bolaget in 185 miljoner kronor i riskkapital.

Då ville inte bolaget släppa några detaljer om vare sig ägarandelar eller värdering. Nu avslöjar vi allt om jätterundan – inklusive paragrafen i aktieägaravtalet som sätter extra press på vdn Samir El-Sabini och hans medgrundare.

Juni Technology har på kort tid blivit en av de stora snackisarna i den svenska startupvärlden. 

Man vänder sig mot den snabbväxande e-handelsindustrin och har bland annat tagit fram ett digitalt verktyg som ger e-handlarna en bättre kontroll över sina finansiella flöden. På sikt är planen att erbjuda krediter och redan nu har Juni ansökt om tillstånd från Finansinspektionen att agera betalningsinstitut.

Bara några månader efter starten, i november 2020, fick bolagets grundare Anders Orsedal, Jonathan Sanders och Samir El-Sabini in en rad tunga investerare. Då gjordes en nyemiss...

  • Pris från
  • 349 kr
  • /månad

Få tillgång till all vår journalistik – bli medlem på Breakit!

Genom att fylla i din mejl och klicka på knappen samtycker du till att Breakit sparar din e-postadress. Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter.

Tillgång till alla artiklar

Få det senaste först

Bli en del av vår community

  • Tillgång till alla artiklar
  • Få det senaste först
  • Bli en del av vår community

Läs mer