Sök

Ebba Ljungerud hoppar av vd-posten – storägaren Fredrik Wester tar över

ParadoxGaming

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

På onsdagskvällen kom beskedet – Paradox byter vd.
Ebba Ljungerud lämnar och istället återvänder Fredrik Wester som högsta chef i spelutvecklaren.

Gamingbolaget Paradox genomför ett vd-byte då Ebba Ljungerud lämnar med omedelbar verkan.

Paradox-aktien har mer än halverats sedan i oktober förra året efter några svaga kvartal. I ett pressmeddelande förklaras vd-skiftet med att Ebba Ljungerud haft "olika uppfattning om bolagets strategi framåt". 

Istället blir Paradox största ägare Fredrik Wester nu vd i spelutvecklaren. Därmed avgår Fredrik Wester som styrelseordförande och den posten tas nu över av Håkan Sjunnesson, idag vice styrelseordförande.

Beklagar avhoppet

"Ebba har gjort ett fantastiskt arbete som vd för Paradox Interactive. Under hennes ledarskap har organisationen, basen av lojala spelare och våra spelprojekt stärkts och växt vilket ger bolaget goda förutsättningar för tillväxt under lång tid framåt. Vi beklagar att hon valt att avgå men önskar henne all lycka till i framtida åtaganden", säger Håkan Sjunnesson i en kommentar.

Fredrik Wester anställdes i Paradox 2003 och året efter köpte han in sig som en av de största ägarna. Därefter byggde han upp spelbolaget som börsnoterades 2016. Wester lämnade över vd-posten till Ebba Ljungerud i början av 2018.

På börsen har Paradox gått starkt under flera år, men sedan toppen i oktober förra året har aktien halverats.

Breakit har utan resultat sökt Ebba Ljungerud och Fredrik Wester. 

Läs mer