Sök

Invajo ingår avsiktsförklaring av omvänt förvärv av Epti

EPTI

Arli Mujkic,vd och grundare Epti. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Den svenska startupfabriken Epti ska till börsen.

Vi på Breakit har redan 2019 berättat storyn om Arli Mujkic, som kom till Sverige från Bosnien 1993 med sina föräldrar och som började intressera sig för programmering redan som sjuåring. Då handlade det om hans vision om att bygga en svensk startupfabrik med sitt Epti.

Idag meddelar Epti att bolaget tar klivet till noterad miljö på Nasdaq First North. Det sker genom en affär med teknikbolaget Invajo har ingått en avsiktsförklaring rörande ett omvänt förvärv av Epti för cirka 624,2 miljoner kronor. 

”Efter mitt övertagande som vd för Invajo har jag tillsammans med ledning och styrelse jobbat outtröttligt för att säkerställa bästa möjliga förutsättning för Invajos framtid", säger Love Carlsson, vd för Invajo, i en kommentar.

"I det arbetet har vi även fokuserat på att bli en del av ett större sammanhang. Eftersom vi arbetat med EPTI tidigare och sett deras snabba tillväxttakt och imponerande track-record är vi glada över att ha identifierat ett upplägg som gynnar båda parter och som kommer leda till ökat aktieägarvärde för alla inblandade.” 

Transaktionen kräver ett godkännande vid en extra stämma och att Nasdaq godkänner en fortsatt notering av bolaget. Ambitionen är att affären skall vara genomförd i det fjärde kvartalet. Invajo genomför en apportemission till kursen cirka 7,89 kronor.

Styrelsen föreslås förändras och Eptis styrelseordförande Tord Lendau, styrelseledamoten Sebastian Nyaiesh och bolagets vd Arli Mujkic samt Invajos befintliga styrelseledamöter Susanne Rönnqvist Ahmadi och Hans Isoz föreslås väljas in. EPTIs ägare kommer att kontrollera 83 procent av det nya sammanslagna bolaget. Storägarna har erhållit dispens från budplikt.

Epti är ett investmentbolag och i portföljen finns bolag inom segmenten Gaming, Fintech, Marketplace, SaaS samt Services. Sedan starten har företaget byggt upp en portfölj av mer än 25 bolag. Bland bolagen märks Parkamo, SPACE Stockholm, Inbanner och Workamo. EPTI har också den senaste månaden förvärvat väsentliga till helägda poster i sju bolag vilket gör att det nu handlar om totalt åtta bolag med Invajo inräknat.

”Vi har sedan 2017 byggt upp en portfölj där Invajo, med all sin potential, passar perfekt in i vårt SaaS-segment. Vi ämnar fortsätta investera och bygga Invajo som ett helägt dotterbolag med kapital, teknikutveckling, marknadsföring och sälj", säger Arli Mujkic, vd för Epti, i en kommentar.

"Med vår investeringsmetodik och erfarenhet av att bygga bolag blir vi en genväg för grundare som sparar mycket tid och pengar och kraftigt ökar chansen att lyckas. Vi är en venture builder med betoning på innovation och tillväxt utan geografisk begränsning.”

Läs mer