Sök

Hope köps upp – av Erik Selin och Lili Assefa Wolf

Hopee-handelMode

Lili Assef Wolf och Erik Selin.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Slår ihop sig med fastighetskungen – och köper tillbaka modemärket.

Modekoncernen Gotoga som bland annat ägde Whyred och Hope gick i konkurs i början av augusti. Whyred försattes direkt i konkurs medan planen var att Hope skulle säljas. 

Och nu är en affär klar. Hope köps av det nybildade bolaget IWA Garments som ägs av fastighetskungen Erik Selin och Lili Assefa Wolf. Hon var också en av ägarna till nu konkursade Gotoga tillsammans med PG Nilsson, Claes Ströby och Andreas Björkman, Tobias Svensson och Optinator.

"Hope är ett av Sveriges starkaste och mest spännande modevarumärken med stor potential", säger Lili Assefa Wolf i en kommentar.

"Det har varit två tuffa år sedan Gotoga förvärvade bolaget, därtill kom pandemin med negativ inverkan på både handel och modeindustrin. Jag är otroligt glad att jag tillsammans med teamet på Hope får fortsätta denna resa".

LÄS MER: Spelet bakom Whyreds kollaps – och sprickan i ägarkvartetten

Erik Selin som nu kommer in i bolaget är en av börsens fastighetskungar och har en svensk aktieportfölj som är värd 55 miljarder enligt ägardatatjänsten Holding. 

Bara hans innehav i fastighetsbolaget Balder är värt 41 miljarder kronor. Utöver det äger han aktier i en lång rad andra bolag, bland annat kasinobolaget Evolution och nischbanken Collector.

"Lili kontaktade mig och presenterade en plan framåt", säger Erik Selin i ett pressmeddelande.

"Tillsammans med Lilis starka entreprenörskap och driv tror jag på denna investering", säger Erik Selin.

Vad de två nya ägarna betalar för bolaget i konkursen framgår inte. Lili Assefa Wolf berättar att hon fortfarande har starkt förtroende för Hopes varumärke framåt.

"Det är verkligen inget fel på varumärket. Jag anser att Hope är ett av Sveriges starkaste varumärken och det har verkligen märkts under de dagar som bolaget har varit i konkurs också. Både från kunder och media har vi sett att det här är ett bolag som inte får gå under. Det har varit mycket pepp under den här tiden tiden."

Exakt vad planen för bolaget blir framåt återstår att se. 

"Jag är uppe på Hopes kontor nu och den här affären blev klar i fredags. Nu ska vi sätta oss tillsammans med ledningen och prata om planen framåt."

Läs mer