Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Combify ska förändra byggbranschen – backas av Backing Minds

Susanne Najafi, Alaa Alshaawa, Rim Alexandra Halfya och Sara Wimmercranz. Foto: Arina Alkhimovich.

Nu fyller de kassan – och ställer in siktet mot Tyskland.

“De flesta kunder hittar oss på egen hand”, säger Rim Alexandra Halfya, medgrundare och operativ chef på Combify.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Alla som har varit inblandade i ett byggprojekt någon gång vet hur rörigt det kan vara. Det finns massa information och data men det är ofta utspritt på olika håll.

Det tyckte Alaa Alshaawa och Rim Alexandra Halfya också. Med ett stort intresse för byggbranschen, Alaa Alshaawa har en bakgrund som arkitekt och Rim Alexandra inom HR och marknadsföring, beslöt de sig för att göra något åt det.

För fyra år sedan grundade de Combify och har sedan dess byggt en SaaS-plattform som via maskininlärning kan samla all information om ett byggprojekt och ge alla inblandade tillgång till data om aktuella, pågående eller planerade byggprojekt.

Nu får bolaget in 10 miljoner i riskkapital från bland annat Backing Minds nya fond och Bonnier Ventures.

“Det behövs en plats där all information om existerande och kommande byggprojekt samlas, för ett smartare beslutsfattande som i förlängningen leder till en mer hållbar och transparent bransch”, säger Backing Minds Susanne Najafi i ett pressmeddelande. 

“Problemet är att informationen är utspridd i statiska pdf:er och nischade databaser vilket gör att beslutsprocesser snabbt blir komplexa och extremt kostsamma”.

Flydde till fots genom Europa

Alaa Alshaawa och Rim Alexandra Halfya har en annorlunda bakgrund mot många av de entreprenörer vi skriver om på Breakit. Alaa kom hit som flykting från Syrien för åtta år sen och hamnade efter att ha tagit sig till fots genom Europa till slut på ett asylboende i Siljansnäs i Dalarna. För fem år sedan träffades han och Rim Alexandra Halfya på en nyårsfest, och det var där de bestämde sig för att dra igång bolaget.

Under 2020 omsatte bolaget strax 4,6 miljoner kronor och gjorde en vinst på 1,1 miljon kronor. Idag finns över tiotusen projekt i systemet och tillväxten är god.

“De flesta kunder hittar till oss på egen hand”, säger Rim Alexandra Halfya och fortsätter: 

“Med detta tillväxtkapital och vår kunskap samt med hjälp av våra investerare och deras nätverk, är vi redo att expandera vidare, bland annat till Tyskland”.

I rundan deltar förutom Bonnier Ventures och Backing Minds även VNTRS Invest AB och Zarringhalam Ventures. Även Growrobotics och affärsänglarna Anna och Joakim Skarborg investerar.

“Alaas och Alexandra otroliga historia visar på en drivkraft utöver det vanliga, något som vi på Backing Minds tydligt sett under det här vi följt dem”, säger Susanne Najafi. 

“Vi är övertygade om att deras passion och starka produktfokus kommer att förändra byggbranschen i grunden”.

Läs mer