Söder Sportfiske till börsen – backas av Martin Lorentzon

Söder Sportfiskee-handelBörsen

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Ny e-handlare till börsen – backas av miljardärer.

Tidigare i år avslöjade vi att e-handlaren Söder Sportfiske var på väg till börsen. Bolaget hade flera bra år bakom sig och pandemin satte fart på både fiskeintresset och e-handeln. Under 2020 omsatte bolaget 167 miljoner med en vinst på knappt 11 miljoner. 

På torsdagsmorgonen bekräftar bolaget att de tar steget in på Nasdaq First Growth market.

"Nu inleder vi ett nytt spännande kapitel för Söder Sportfiske, en resa som började i en liten butik på Hornsgatan", säger grundarna Nicklas Jonsson och Henrik Sandahl i ett pressmeddelande.

"Genom hårt arbete och tydligt fokus har vi tagit bolaget till att bli den största sportfiskeaktören i Sverige, nu siktar vi mot Europa där vi är övertygade om att vi har ett konkurrenskraftigt erbjudande."

Bolaget planerar inte att genomföra någon nyemission i samband med noteringen utan grundarna cashar in när de säljer aktier till ett värde av 84,5 miljoner kronor.

Bland köparna som redan har tecknat sig för att investera i bolaget finns Spotify-grundarens Martin Lorentzons Cervantes Capital och Grenspecialisten som miljardären och Axis-grundaren Martin Gren ligger bakom.

Även Cliens Capital köper aktier i samband med noteringen.

2010 tog den fiskeintresserade Nicklas Jonsson över den då blygsamma e-handelsdelen i den lilla fiskeaffären Söder Sportfiske på Södermalm i Stockholm. Sedan dess har som sagt affären vuxit rejält och bolaget har både gjort succé på Youtube och och lanserat produkter under eget varumärke. 

Läs mer