Checkin.com förvärvar estniska teknikbolaget GetID

Checkin.com
Checkin.com förvärvar estniska teknikbolaget GetID

Finwire / Breakit

Teknikbolaget Checkin.com förvärvar det estniska teknikbolaget GetID som värderas till cirka 82 miljoner kronor. Förvärvet betalas främst genom nya aktier och till en mindre del kontant, enligt ett pressmeddelande.

Dmitri Laush som är grundare och vd av GetID kommer att fortsätta i bolaget och har valt aktier som betalning. Han kommer då äga drygt 1 procent av Checkin.com och har ingått ett lock-up-avtal som innebär att aktierna inte får avyttras under 12 månader.

GetID har årligt återkommande intäkter på cirka 5 miljoner kronor. Företag har cirka 25 medarbetare i sitt team och kontor i Tallinn.

Förvärvet beskrivs som ett första steg i Checkin.com Groups uttalade förvärvsstrategi.

"GetID är ett snabbt växande teknikbolag med ett fantastiskt team som på relativt kort tid har byggt innovativ och ledande mjukvara baserad på AI för bildigenkänning applicerat på dels ansiktsigenkänning, dels avläsning av fysiska dokument. Deras teknik är i min mening produktmässigt långt före konkurrenterna och det är extremt roligt att ett så här högklassigt team vill vara en del av Checkin.com Group framöver. Det här förvärvet är en långsiktigt väldigt viktig pusselbit, och vi kollar på flera andra teknikområden där förvärv kan bli aktuella. Det är genom det tekniska försprånget som Checkin.com Group kommer fortsätta leverera värde för våra kunder och aktieägare", kommenterar vd Kristoffer Cassel.

Läs mer

Rusningen kom av sig – men nu finns det (minst) fem heta börskandidater

Checkin rusar – ska känna igen resenärer åt Ryanair

Techprofilernas jackpot på Checkin: Satsade ett par miljoner – nu är aktierna värda 640 miljoner(!)

Läs fler artiklar
LÄS MER