Sök

Dentech ska digitalisera tandläkarna – backas av Novax

NovaxDentech

Rikard Virta, vd Dentech. Foto: Press/Istockphoto

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Axel Johnson sätter tänderna i odigitaliserat affärsområde.

När vi tänker på uppkopplade branscher är det kanske inte riktigt tandvården som ploppar upp i vårt medvetande – men det vill bolaget Dentech ändra på.

Dentechs mål är just att digitalisera tandvården och de har byggt en plattform som kliniker kan ansluta till för att underlätta sitt dagliga arbete. Här får tandläkarna hjälp med exempelvis marknadsföring, bokningar och rådgivning. Tanken är att använda teknik för att effektivisera flöden och sänka kostnader.

Bakom bolaget står Rikard Virta som även grundat Aqua Dental. 

Dentech driver idag bokningsplattformen tandläkare.se som samlar runt 130 företag och nu är planen att växa och lansera ännu fler produkter. 

”Svenska universitet som KI och GU rankas topp fem i världen inom tandvård. På samma sätt vill vi att Sverige ska vara globalt ledande i teknikutvecklingen inom tandvård och tandhälsa. Ambitionen är att Dentech ska vara motorn som driver den utvecklingen”, säger Rikard Virta. 

Tungviktare går in

Och visst finns det pengar att hämta i en branschen som årligen omsätter runt 30 miljarder kronor bara i Sverige. 

Novax, som är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag, ser potential och meddelar nu att de investerar i Dentech. 

“Att underlätta för en hel bransch, en bransch som dessutom angår hela befolkningen, innebär en fantastisk möjlighet på många sätt”, kommenterar Josef Bexell som är sektorsansvarig för Hälsa och Friskvård på Novax.

Hur mycket pengar Novax stoppar in i bolaget är dock inget de tänker avslöja. 

Läs mer