Greenely fyller kassan med 19 miljoner – och satsar mot Storbritannien

Greenely
Greenely fyller kassan med 19 miljoner – och satsar mot Storbritannien

Tanmoy Bari, vd Greenely och teamet bakom bolaget.

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Nu ska de gasa i Storbritannien.

Greenely har tagit fram en app som ska ge hushållen en överblick över hur el de gör av med. Appen samlar in data och ger också kunderna råd om hur de ska minska och optimera sin elförbrukning.

Appen finns i en gratisversion men kunderna kan också köpa en premiumvariant och det går också att köpa sin el via bolaget. Då inte har något påslag på elpriset utan istället tar ut en månadsavgift.

Enligt bolaget har de fått över 115.000 svenska hushåll att ladda ner appen och nu laddar Greenely kassan med 19 miljoner för att göra en inbrytning i Storbritannien.  

In som ny investerare kommer den brittiska banken Silicon Valley Bank. Sedan tidigare finns också Luminar Ventures och Byfounders på ägarlistan.

"Vårt yttersta mål är att dra igång en energirevolution, minska elkonsumtion, spara pengar, och hjälpa planeten", säger medgrundaren och vd:n Tanmoy Bari i ett pressmeddelande.

Har ökat sin MRR kraftigt

Bolagets uppger att deras MRR, alltså månatligen återkommande intäkter, ökat med 327 procent de senaste tolv månaderna. Antalet betalande kunder har fördubblats på de senast nio månaderna.

"Alla traditionella energibolag baserar sina vinster på att konsumenter använder mer el, energi är bara en handelsvara för dem", säger Tanmoy Bari.

"Vi siktar mycket högre, och vill driva lojalitet genom en överlägsen kundupplevelse och återinvesterar kontinuerligt i vår plattform för att driva det framåt". 

Med det senaste kapitaltillskottet har Greenely totalt tagit in 60 miljoner kronor.

"Greenely talar direkt till en växande brittisk marknad för smart, grön energi som erbjuder kunderna ett sätt att ta full kontroll över sin användning och minska sina utgifter på ett miljövänligt sätt", säger Ruari Phillips på Silicon Valley Bank.

"Vi är verkligen glada över att kunna stödja Greenely på deras tillväxtresa i Storbritannien och vidare."

Läs mer

8 techledare avslöjar – här är vår strategi framåt

Krångligt att räkna på klimatavtrycket? Här är bolagen som hjälper dig hålla koll

Padelkungens superklipp(?), pr-pressade papegojor, ångestmejl – och miljardärfamiljens snabbväxare till salu

Läs fler artiklar
LÄS MER