Sök

Klarna köper tyska Stocard – för över 1 miljard

Klarnae-handelfintech

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Fintechjätten ute på shoppingturné.

Den svenska fintech-jätten Klarna är ständigt aktuell känns det som. Är det inte nyemissioner och nya mångmiljardvärderingar är det Apple som startar konkurrenter eller grundaren och vd:n Sebastian Siemiatkowski som twittrar något kontroversiellt.

Under den senaste tiden har Klarna också skapat rubriker genom att köpa bolag. Så sent som i mitten på juli köpte Klarna den brittiska e-handelsstartupen Hero för 1,4 miljarder. 

Nu har en ny affär avslöjats. 

Klarna köper den tyska startupen Stocart för 110 miljoner euro, motsvarande strax över 1,1 miljader svenska kronor. Det skriver bland annat sajten EU-startups. Affären har inte bekräftats av parterna men efter att Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski twittrat ut ovanstående länk på söndagskvällen känner vi oss tämligen säkra på att affären är klar. 

Stocard har skapat en app där man kan lägga in alla sina kundkort i samma app, något som gör att användarna kan få alla erbjudanden på ett och samma ställe. Man har också byggt in en betalfunktion i appen.

Björn Goß och David Handlos som drivit Stocard kommer nu bli anställda på Klarna.

Vi har tidigare skrivit att Klarna laddar för en satsning på live-shopping och vi får anta att Stocards teknik kommer att integreras i Klarna-appen för att göra den till en starkare shoppingplats. 

Läs mer