Mindler fyller kassan med 150 miljoner – tripplar omsättningen

Mindler Vård psykisk hälsa
Mindler fyller kassan med 150 miljoner – tripplar omsättningen

Rickard Lagerqvist.

Tobias Blixt

Reporter

Europa-expansion står på tapeten för den svenska digitala psykologen Mindler.

Liksom de många framväxande apparna för nätläkare har svenska Mindler satsat på att digitalisera vården. Företaget har skapat en digital psykologmottagning i mobilen och verksamheten växer snabbt. Under 2020 ökade omsättningen till 83,7 miljoner kronor, från 28,7 miljoner året innan och nu siktar medgrundaren och vd:n Rickard Lagerqvist mot Europa med ett nystartat dotterbolag i Frankrike.

Dessutom tar Mindler nu in 150 miljoner kronor i en nyemission, rapporterar Di Digital, där investmentbolaget CNI är ledande investerare. Även tidigare fotbollsspelaren Martin Dahlin, Ventech, Schibsted, Familjen Lundins Back in black och Paradox-grundaren Fredrik Wester är med och investerar.

”Vi är ett bolag i stark tillväxt, och så kommer det fortsätta vara under många år framöver. Även om Sverige var vår startmarknad har vi ett globalt perspektiv och är nu verksamma på fyra marknader i Europa; Sverige, Nederländerna, Frankrike och Storbritannien”, säger Rickard Lagerqvist till sajten.

Förlusten ökade samtidigt från 29,1 till 43,4 miljoner kronor mellan 2019 och 2020.

Kan göra ny runda nästa år

Värderingen i rundan ska enligt Rickard Lagerqvist ligga på 2,8 miljarder post money.

Om de nya delägarna CNI säger Rickard Lagerqvist:

”CNI är särskilt intressanta – de är delägare i flera andra spännande bolag, som Acast, Billogram, Budbee och så vidare. De satsar på att flytta fram sina positioner, är hungriga och har ett bra nätverk. Det är kul att de är med nu. Vi hoppas också på att få ett utbyte när det kommer till framtida rundor. Det här blir någon form av mellanrunda – under nästa år kommer vi kanske göra en större.”

LÄS MER: Jag säkrade 85 miljoner mitt i krisen – så gjorde jag för att hålla investerarna lugna och glada

Rättelse: I en tidigare version av texten framgick att värderingen låg på 880 miljoner kronor. Texten är uppdaterad med den rätta värderingen.

Läs mer

Fixar hjälp inom 24 timmar – nu går Mindler utomlands

Mindler knycker toppchef från Kry – Nasim Farrokhnia blir ny Sverigechef

Doctrin tar in över 130 miljoner kronor – ska expandera

Läs fler artiklar
LÄS MER