Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Meds dubblar omsättningen första halvåret: "Mycket stark vår"

Onlineförsäljningen fortsätter vara stark för nätapoteket.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Nätapoteken går, liksom många e-handlare, bra under pandemin. Nyligen rapporterade vi bland annat om att Apotea uppnått unicorn-status, samtidigt som de kämpar med att blidka Arbetsmiljöverket

Nu meddelar konkurrenten Meds att deras tillväxt under första halvåret i år var riktigt starkt. Jämfört med försäljningen förra året har intäkterna ökat med 100 procent, till en preliminär omsättning på 200 miljoner kronor. 

“Vi har sett en mycket stark vår och start på sommaren och jag känner en stor stolthet över teamet som överträffar våra högt ställda förväntningarna månad efter månad. Att växa över 100 procent jämfört med samma period förra året, som omfattade hamstringsvågen under utbrottet av Covid-19, är fantastiskt. När pandemin nu klingar av och köpbeteenden återgår ser vi fortsatt stort intresse för onlineapotek”, säger Björn Thorngren, VD och medgrundare av Meds i ett pressmeddelande.

Under 2020 omsatte Meds totalt 229 miljoner kronor, enligt den färska årsredovisningen, vilket i sig var en kraftig ökning från intäkterna på 85 miljoner under 2019. Resultatet 2020 landade på minus 86 miljoner.

I början av året tog bolaget även in 167 miljoner kronor i nytt kapital. I den nyemissionen värderades Meds till 727 miljoner kronor.

“Vi har verkligen sett ett skifte i beteende. ‘New normal’ är online, både när det gäller recept och egenvård. Det som glädjer oss mest är bredden hos våra kunder, både i ålder och geografi. Vi har flera återkommande kunder som är över 100 år gamla som uppskattar hemleverans av sina läkemedel”, säger Björn Thorngren.

Läs mer