Sök

Tencent köper in sig i Doktor.se – "Sett att vi har en skalbarhet"

doktor.seHälsaVård

Martin Lindman. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Doktor.se förlänger senaste kapitalrundan och får giganten Tencent som ny investerare.

Nätläkaren Doktor.se tog nyligen in lite över 520 miljoner kronor i en nyemission och landade samtidigt en värdering på 5,5 miljarder kronor. Men rundan var inte helt klar där, rapporterar Di, nu går nämligen den kinesiska jätten Tencent in i bolaget. 

Tencent kommer dels att köpa existerande aktier för 100 miljoner kronor, dels förlängs kapitalrundan med 210 miljoner kronor. 

“Tencent har sett att vi har en skalbarhet i våra modeller, att vår drift av digifysisk vård har blivit en branschstandard och möjlighet till snabb internationell expansion”, säger Martin Lindman, vd och medgrundare på Doktor.se till sajten.

Liksom många nätläkare har Doktor.se utöver sin digitala plattform även börjat köpa fysiska vårdcentraler. Något som kommer att fortsätta även efter den senaste nyemissionen. Doktor.se har i samband med kapitalrundan även meddelat sina planer om en börsnotering, något som ska ske redan inom ett år.

Omsättningen under 2020 landade, förvärv inräknat, på 750 miljoner kronor. Resultatet på Ebitda-nivå (före skatter och avskrivningar) ligger på minus 23 miljoner kronor, jämfört med minus 145 miljoner under 2019.

Läs mer