Carl Edmonds klockor backades Joel Kinnaman och Peter Forsberg – nu går bolaget i konkurs

Carl EdmondKonkursKlockor

Joel Kinnaman och Peter Forsberg har investerat i klocksatsningen och Prins Daniel har sett med bolaget klockor runt handleden.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Klockorna fick in kända namn som delägare – men lyckades aldrig flyga.
Nu har bolaget gått i konkurs.

Klocksatsningen Carl Edmond har backats av stjärnor som skådespelaren Joel Kinnaman och hockeylegendaren Peter “Foppa” Forsberg, den sistnämnde sitter också med i bolagets styrelse. Även Prins Daniels kompanjon Patric Vrbanc från Master training, har funnits med bland investerarna och prinsen själv har också setts med klockan runt handleden.

Men den namnkunniga uppbackningen till trots har klockmärket haft en tuff resa och aldrig riktigt fått igång någon större försäljning. Under 2019 låg omsättningen på 4,4 miljoner kronor med ett minusresultat på 14,4 miljoner. 

“Det är inget att sticka under stol med att det har varit tufft,” sa vd Ali Nouri när vi pratade med honom i oktober förra året. Då trodde han att de hade vänt det tuffa läget.

Men så verkar det inte ha blivit och nu har bolaget gått i konkurs. Det framgår av handlingar från Tingsrätten i Solna.

“Carl Edmond AB, som är på obestånd i den mening som avses 1 kap 2 § andra stycket i konkurslagen, ansöker härmed om att försättas i konkurs.”

Det finns kvar i bolaget

Konkursförvaltare är Alex Ljungvall på Advokatfirman Lindahl. Han säger att det just nu handlar om att orientera sig i bolaget och se vilka tillgångar som finns och om det finns några eventuella köpare.

“Det är ett lager med klockor och sen varumärket som är registrerat i flera olika jurisdiktioner. Det är primärt det som finns i bolaget”, säger han till Breakit.

Som grundare bakom bolaget står entreprenören Ali Nouri och Joel Kinnaman klev tidigt in som delägare.

Övriga investerare i Carl Edmond vad bland annat Synsams koncernchef Håkan Lundstedt och affärsmannen och investeraren Peter Thörnqvist.

Läs mer