Voi, Klarna och Budbee har gjort resan – här är nästa gäng i SSE Business Lab

SSE Business Labinkubator

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ett gäng nya bolag får chansen i Handelshögskolans inkubator.


Handelshögskolans startup-inkubator SSE Business Lab har återigen samlat sin antagningskommitté med starka entreprenörsnamn som exempelvis Sebastian Knutsson, Donna Hanafi, Anna Stenberg och Sven Hagströmer. Nu har åtta nya bolag plockats in i skolans inkubator.

Sedan tidigare har företag som Voi, Klarna, Washaway och Budbee varit en del av inkubatorn.

Bland bolagen som antagits den här omgången finns bland annat Shift-bolaget Bantaba, som kopplar samman afrikanska startups med arbetskraft och kapital från den afrikanska diasporan, SaaS-plattformen Kaspian som samlar in fakta till professionella investerare med hjälp av AI och kostappen Beet som ska göra det enklare att äta med växtbaserad mat.

“Alla team vi har antagit löser stora problem, det är den gemensamma nämnaren även om de verkar inom helt olika områden. Därför känns det bra att vi kan skapa de bästa tänkbara förutsättningarna för dessa team att lyckas och nå framgång på stor skala”, säger Sebastian Knutsson, grundare av King och ordförande i inkubatorn antagningskommitté i ett pressmeddelande.

Julia Delin är vd för SSE Business Lab och hon har detta att säga om den senaste antagningsrundan.

“Det är generellt starka, dynamiska och erfarna team med genomgående spännande idéer. För oss som inkubator är det också uppmuntrande att hälften av teamen gått från ett av våra program till nästa. Det gör att vi kan känna oss trygga i att stödet i programmen faktiskt ger resultat då teamen rör sig framåt och dessutom söker sig tillbaka till oss”, säger hon.

Alla bolag som har en student, alumn eller anställd kopplad till Handelshögskolan i Stockholm kan söka till SSE Business Labs inkubator. 

Här är bolagen som får chansen den här gången:

Bantaba

En digital plattform som för samman afrikanska startups med arbetskraft och kapital från den afrikanska diasporan. Var också med i Breakits satsning Shift (läs mer om dem här)

BEET

En personlig växtbaserad kostapp som länkar samman alla aktörer i det växtbaserade ekosystemet för att göra det enkelt för miljontals människor världen över att äta mer växtbaserad mat både för deras egen hälsa och planetens bästa.

Celxius

En digital plattform som hjälper till att accelerera bostäders omställning till förnybar energi genom att adressera produktivitetsbarriärer. Genom ett unikt CRM-system och en marknadsplats optimeras flödet av data i värdekedjan, vilket möjliggör för nyckelaktörer att jobba mer effektivt.

Holo

Levererar funktionell medicin i ett billigt digitalt format. Funktionell medicin förbättrar hälsan genom att använda förändringar i kost och livsstil. Holo är huvudsakligen en B2B-tjänst som används av kliniker som vill leverera sina behandlingar i digitalt format.

Paragast

En marknadsplats och digital plattform som möjliggör för kreatörer att interagera live med sina fans. De tillåter människor över hela världen att hitta digitala grupptillhörigheter samtidigt som de kommer närmare sin idol.

Archr

En digital plattform som ger konsumenter möjlighet att jämföra produkter och tjänster, både på pris och hållbarhet, innan köpet sker.

Impact Careers

En plattform som för samman kandidater som vill skapa positiv påverkan med


företag som existerar för att skapa positiv förändring i världen.


Kaspian

En SaaS-plattform som med hjälp av AI förbättrar faktainsamlingsprocessen för
professionella investerare.

Läs mer