Sök

Birds relations ska hjälpa par till bättre relationer – "De flesta söker aldrig hjälp"

Birds relationsrelationer

Birds Relations grundare. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Psykologerna fick idén om att paketera om terapin för att par ska kunna jobba på sin relation enklare.

Relationsappen Birds relations vill hjälpa par att stärka sin relation och njuta mer av varandra i vardagen. Bakom bolaget, som grundades förra året, står psykologerna Clara Zelleroth och Helga Johnsson Wennerdal, tillsammans med Sofia Brandt, bolagets vd, och Isa Cederberg. 

Målet är att i en app kombinera ny teknik med evidensbaserad metodik inom parterapi. 

“Studier indikerar att så många som var tredje par har utmaningar i sin relation. De flesta söker aldrig hjälp, och om de gör det så gör de det oftast alldeles för sent. I vårt jobb som psykologer träffar vi dagligen par som hade varit väldigt hjälpta av att ta tag i sin situation tidigare” säger Clara Zelleroth i pressmeddelandet.

Bolaget har också tagit in knappt 3 miljoner kronor i en så kallad pre-seed. Leder rundan gör Twig, med tech-entreprenören Fredrik Olofsson i spetsen, tillsammans med bland andra Fredrik Johnsson, vd på The talent company. 

Pengarna ska användas för att lansera appen inom kort.

Sofia Brandt lyfter fram vikten av att arbeta på sin relation kontinuerligt i ett parförhållande.

“Idag är det stort fokus på individen och självutveckling, och vi tenderar att glömma bort tvåsamheten. Precis som det är viktigt att hand om sig själv, är det viktigt ta hand om sin relation. Birds Relations handlar om parutveckling, inte parterapi”, säger hon.

I den första versionen av appen som lanseras kommer par att kunna ta tempen på sin relation och påbörja sin parutveckling. Appen kommer sedan kontinuerligt att uppdateras med nytt innehåll.

Läs mer