Matchi vill inta Europa – fyller kassan med 200 miljoner

MatchiPadel

Daniel Ekman, Matchi

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Dubblade omsättningen förra året och ställer in siktet på Europa med uppbackning från Verdane och Sprints Capital.

Den som vill spela padel i Sverige idag har garanterat kommit i kontakt med bokningstjänsten Matchi. Men padel är inte den enda sporten som Matchi är involverad i, de är också stora inom tennis och andra racketsporter. 

Idag sköter bolaget, som grundades 2012, bokningar för cirka 860.000 spelare i olika racketsporter runtom i Sverige och nu ska de gasa med nytt kapital på banken, det rapporterar Di Digital

Det är riskkapitalbolaget Verdane och Sprints Capital som köper in sig i Matchi och hela affären ska uppgå till runt 200 miljoner kronor, enligt uppgifter till tidningen. En stor del ska vara i form av en nyemission.

”Fram till nu har vi varit självgående och vuxit organiskt, vi har återinvesterat alla pengar i verksamheten och gått plus minus noll. Men mot slutet av 2020 fattade vi beslut om att göra en större satsning. Vi gick aldrig aktivt ut på marknaden och sökte kapital, men har fått mycket propåer genom åren. Jag skrev tillbaka och till slut valde vi ut åtta investerare, innan vi landade i Verdane och Sprints som vi verkligen tror kommer komplettera varandra bra med sina styrkor”, säger Daniel Ekman, vd och grundare till Matchi.

Dubblade mot förra året

Utöver investeringen så avslöjar även Matchi att intäkterna ökade ordentligt under det senaste räkenskapsåret, som slutade i april i år. Omsättningen skrevs till drygt 60 miljoner kronor, berättar Daniel Ekman. Det är en fördubbling mot föregående år.

”Om vi bortser från eventuella förvärv, som vi tittar på, så tror jag att vi kommer klara av att växa organiskt till 100, 170 och 300 miljoner kronor i omsättning under de kommande tre åren”, säger han till tidningen.

Matchi har idag cirka 50 anställda och är verksamma även i Norge, Danmark, Finland, Spanien och Förenade Arabemiraten.

LÄS MER: Är padel-hajpen på väg att dö? Nya siffror avslöjar trendbrott

Läs mer