Myoroface stoppar sura uppstötningar – nu ska de erövra Norden

MYorofaceHälsa

Från vänster: Ylvali Gerling och Linn Hägg, båda medgrundare MYoroFace. Foto: Press.

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

Myoroface växer 70 procent med sitt träningsverktyg för att lindra reflux – en åkomma som drabbar runt en femtedel av världens vuxna.
Nu lanserar bolaget internationellt.
“Marknaden är otroligt stor”, säger grundaren.

Myoroface från Hudiksvall har utvecklat en produkt som tar sig an problemet med sura uppstötningar på ett nytt sätt.

Produkten är ett litet redskap som kunderna stoppar in i munnen. När användaren sedan pressar ihop läpparna aktiverar det muskler inne i kroppen. På så vis tränas diafragman upp och klarar bättre av att själv hålla tillbaka magsyran.

Bolaget ökade omsättningen med cirka 70 procent under första kvartalet i år, berättar vd:n och grundaren Ylvali Gerling för Breakit.

Intäkterna de första tre månaderna 2021 landade på 6 miljoner kronor. 

Nu inleder bolaget en internationell expansion till Danmark, Norge och Finland.

“Vi har haft lite smygförsäljning innan i de andra nordiska länderna. Men är först nu som vi har översatt sajterna till norska, finska och danska, och först nu som vi kör igång med marknadsföring i de länderna. Kunderna googlar oftast på sitt eget hemspråk, och det är så vi tror att de kommer att hitta oss”, säger Ylvali Gerling.

Bolaget säljer primärt sin produkt via egen e-handel, direkt till privatpersoner. På så vis skiljer sig Myoroface från andra aktörer som lindrar reflux med hjälp av läkemedel eller kirurgi – där krävs det att försäljningen går via sjukvården.

“Vi säljer ju både till vården och till privatpersoner. Marknaden är otroligt stor eftersom problemet tyvärr är så vanligt, så det är en produkt med verklig global potential. Vi håller också på att förbereda en större nyemission för att kunna ta nästa steg ut i världen”, säger Ylvali Gerling.


Enligt Myoroface har cirka 20 procent av den vuxna befolkningen besvär som i någon mån beror på reflux, alltså att muskulaturen inne i kroppen blivit förslappad vilket kan ge sura uppstötningar eller sväljsvårigheter.

Myoroface utsågs tidigare i år av Breakit till ett av Sveriges 30 mest lovande doldisbolag. Se hela listan på alla 30 bolag här. 

Läs mer