Sök

Zlatan Ibrahimovics Bethard köps upp av amerikanskt bolag

BethardBetting

Foto: TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Den svenska superstjärnan säljer sitt bettingbolag – och räddar sin internationella karriär.

Det svenska betting-bolaget Bethard har fått en hel del uppmärksamhet genom att ha superstjärnan Zlatan Ibrahimovic som delägare i bolaget. Reklamfilmerna där både Zlatan och skådespelaren Dragomir Mrsic figurerade har spelats flitigt på tv-kanalerna.

Men spelbolaget, som växt snabbt, har också varit föremål för flera sanktionsavgifter från spelinspektionen och här på Breakit har vi också uppmärksammat ett bråk mellan Bethard och sparbolaget Dreams efter deras kampanj Savehard, som gjorde parodi på Bethards slogan.

Nu meddelar Nyhetsbyrån Direkt (via DI) att Bethard säljs till amerikanska Esports Entertainment Group som är noterat på Nasdaq. Prisplappen i affären ligger på 16 miljoner euro, eller cirka 162 miljoner svenska kronor. 

Hade kunnat stoppa Zlatans karriär

Zlatans inblandning i spelbolaget har inneburit en del problem för honom under karriären, eftersom att samarbeten med bolag inom betting och kasino inte uppskattas av olika fotbollsligor. Senast i våras meddelade Fifa att samarbetet kunde innebära problem för Zlatans möjligheter att delta i både Fifas och Uefas olika turnerningar.

Läs mer