Miljonbemanning ville ta in miljoner – fick Michael Wolf

Miljonbemanning Rekrytering
Miljonbemanning ville ta in miljoner – fick Michael Wolf

Michael Wolf och Miljonbemannings vd Ali Khalil. Foto: Jonas Borg

Martin Hävner

Reporter

Bemanningsbolaget Miljonbemanning hyllades av investerarna under Shift-finalen. Men bolaget var för bra för att få in kapital. Michael Wolf, före detta vd på Swedbank, erbjöd sig dock att bli rådgivare eller styrelseledamot.

“Det var precis det här vi var ute efter”, säger Miljonbemannings vd Ali Khalil.

När Ali Khalil presenterat Miljonbemanning på den tv-sända Shift-finalen var den samlade investerarpubliken överens om ett par saker: att bolaget redan har kommit imponerande långt i sin utveckling och att bolaget egentligen inte behöver något kapital i detta skede.

Miljonbemanning erbjöd 10 procent av bolaget för den eller de som kunde skjuta till 5 miljoner kronor.

“Jag förstår faktiskt inte varför ni ska ta in pengar”, sa Daniel Pilotti som grundat flera logistikbolag, bland annat Ryska Posten.

“Jag förstår inte varför ni ska ge bort den här uppsidan”, instämde Mikael Wintzell som ligger bakom riskkapitalbolaget Wellstreet.

Det drakarna syftade på var att bolaget redan kommit över den första, och kanske högsta, puckeln redan. Bolaget, som grundar sin affärsidé på att ta tillvara på de kompetenser och olika profiler som hittas i Sveriges förorter, omsätter redan drygt 30 miljoner kronor. Att gå från noll och dit i omsättningen är mycket svårare än att gå från 30 till 100 miljoner, som någon av de namnkunniga investerarna sammanfattade saken.

Fick annat än miljoner

Ali Khalil protesterade inte märkbart. Samtidigt argumenterade han för att Miljonbemanning skulle kunna växa ännu snabbare, och öppna än fler lokala kontor, med ytterligare miljoner på fickan. Han sken upp när Michael Wolf på stående fot erbjöd sig att bli rådgivare eller styrelseledamot i bolaget.

“Hans erfarenhet och kompetens kommer betyda mycket. Vi står nästan dagligen inför svåra beslut med tanke på vår höga tillväxttakt. Det blir ju en också en kvalitetsmärkning av hela bolaget när vi träffar nya kunder och partners”, säger Ali Khalil, som grundat bolaget tillsammans med Shafik Muwanga och Saleh Karrani, till Breakit.

Han tar spontant upp grundartrions uppväxt i Alby utanför Stockholm. Där kommer inte ingångarna till näringslivet, och verkligen inte till riskkapitalvärlden, med modersmjölken.  

“Det är guld värt om Michael Wolf kan hjälpa oss och det var precis det här vi var ute efter. Vi har ju inte några likviditetsproblem eller så, men behöver dörröppnare, nätverk och erfarenhet”, säger Miljonbemannings vd.  

Är det något annat ni tar med er från Shift?

“Hela resan har varit underbart och väldigt givande. Den spridning och kärlek vi har fått i sociala medier och runt omkring betyder väldigt mycket för oss och vår affärsverksamhet. Det är många som har ringt och vill jobba med oss. Så Shift har varit en dörröppnare i sig”.

 

Läs mer

Alva Labs hjälper tungviktarna att rekrytera – nu gasar de med miljoner från VNV Global

Smidde planer på McDonalds – nu växer Miljonbemanning så det knakar

Irecommend peppar dig att tipsa om jobb – köps upp av riskkapitalister

Läs fler artiklar
LÄS MER