Antler stänger nordisk fond på 300 miljoner

Antler Fond
Antler stänger nordisk fond på 300 miljoner

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Satsar på Norden med ny fond.

Riskkapitalbolaget Antler har sin bas i Singapore men finns representerade i en rad städer runtom i världen. Med kontor i Stockholm och Köpenhamn har Antler också en stark närvaro i Norden och har investerat i en rad startups här i Sverige.

Nu meddelar riskkapitalbolaget att de har stängt sin första nordiska fond, med en storlek på 300 miljoner kronor. Fonden ska verka från Sverige och pengarna ska investeras i nordiska techbolag i tidiga skeden.

“Vi växer så det knakar. Sedan starten har vi gjort över 60 investeringar i Norden och det känns riktigt kul att ha en välfylld pre-seed-fond med bas i Sverige där vi kan fortsätta investera i nästa våg av framgångsrika entreprenörer”, säger Oscar Westergård, Partner på Antler i ett pressmeddelande.

Bland investerarna finns bland annat norska statens investeringsfond Investinor, danska statens investeringsfond Vækstfonden, brittiska riskkapitalbolaget Draper Esprit och norska investmentbolaget Kistefos.

“Vi fortsätter att arbeta för att skapa nya möjligheter för entreprenörer att bygga bolag med hjälp av vår kompetens, process och vårt nätverk, oavsett faktorer som bakgrund, kön och ålder. I Sverige har vi hälften så stor andel företagare med utländsk bakgrund som med svensk bakgrund och på Antler är vi stolta över att ha 22 nationaliteter representerade bland grundarna av våra svenska portföljbolag”, säger Livia Moore, Associate Partner och Marketing på riskkapitalbolaget

Startupgeneratorn Antler grundades i Singapore 2017 av norrmannen Magnus Grimeland. Året efter etablerade sig Antler i Stockholm och har därefter investerat i en rad svenska bolag som DigIP, Traxlo, Tradebay och Buddywise

Läs fler artiklar
LÄS MER