Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med Dustin

Så framtidssäkra ni ert kontor – utan strul

Bild:Unsplash

Mötesrum som är rätt utrustade, en hållbar it-miljö och säkerhet i fokus. Tre saker som blir lite extra viktiga – när ni återvänder till kontoret.

Det nya normala arbetslivet kommer förmodligen ta en ny vändning efter sommaren. Många av de som nu jobbat hemma på heltid i över ett år, ska då tillbaka till kontoret – på ett eller annat sätt.

“Jag tror att möjligheten att jobba från andra ställen än kontoret kommer vara större nu efter pandemin men samtidigt kommer behovet av att förändra kontoret och uppdatera dess roll vara stor”, säger Mathias Törnblom, Customer Technology Evangelist på Dustin.

Nyligen siade experterna om vad som blir viktigast på framtidens kontor. Men hur når man dit rent praktiskt?

Nyfiken på mer? Ladda ner whitepapret "Framtidens arbetsplats 2030 – insikter från 5 experter"  här!

Gäller att ha en strategi

När det gäller att framtidssäkra kontoret bör man, enligt Mathias Törnblom, ha en tydlig strategi.

”Det första man ska tänka på är att skapa en plan för sin it-miljö. Inga vägar är fel men man måste ha en plan för hur man vill ha det och hur man ska nå dit”, säger Mathias och fortsätter:

”Sen gäller det att få med organisationen på planen och att inte glömma bort att fira sina framgångar när man lyckas. Det kan handla om något enkelt men om man till exempel vill att alla anställda ska gå en kurs i säkerhet så är det bra att markera och fira när det är genomfört.”

Hjälper till med det mesta inom IT

Dustin, jobbar både med att förse företag med produkter men också med att hjälpa företag med att planera upp vad de behöver när det gäller att säkerställa att de har en fungerande it-miljö på kontoret.

”Vi kan hjälpa kunden med vår breda portfölj av tjänster. Alltifrån nätverksfrågor till servers och utskrifter. Men det kan också handla om molntjänster, it-säkerhet eller att se till att kontorets mötesrummen är utrustade på ett bra sätt”, säger Mathias och fortsätter:

”Just mötesrummen tror jag många behöver hjälp med i höst när fler ska tillbaka till kontoret. Det kommer nog vara så att en del av personalen är på plats fysiskt men att man i större utsträckning har några på länk och då behöver allt fungera på ett bra sätt – det behovet fanns inte på samma sätt tidigare.”

Dustin har en heltäckande service när det gäller mötesrum. 

“Allt från att utrusta dem till att övervaka dem. Då får man ett larm direkt om någon person strular till tekniken, till exempel drar ut en sladd. Om något allvarligt inträffar så skickar vi ut en person direkt som fixar problemet”, säger Mathias.

Säkerhet en viktigt fråga

En sak som blivit viktigt under det senaste året – och som troligen kommer fortsätta att vara ett viktig ämne för företag i framtiden är it-säkerheten.

”Med många datorer som jobbar på flera ställen blir säkerheten en brännande fråga både när det gäller att skydda enheterna från att obehöriga kan få tillgång till dem men också när det gäller intrång och cyberattacker. Här ser vi att det finns ett behov för många företag att se över sin plan – och att utbilda sina anställda”

Hållbarhet i fokus

Hållbarhet är en sak som Dustin jobbar hårt med, inte bara för hur de ska lyckas minska sina egna utsläpp, utan även hur de kan hjälpa sina kunder till en mer hållbar it-strategi.

”Vi har hållbarheten i fokus och hjälper kunden från leverans till återtag. På det sättet kan våra kunder vara säkra på att de produkter som de förbrukar kommer att återvinnas på ett hållbart sätt istället för att samla damm på kontoret”, avslutar Mathias.

Nyfiken på mer? Ladda ner whitepapret "Framtidens arbetsplats 2030 – insikter från 5 experter"  här!

Läs mer