Checkin.com vill logga in på börsen – backas av Erik Selin

TIN Fonder Börsen
Checkin.com vill logga in på börsen – backas av Erik Selin

Anders Borg och Erik Selin. Foto:Fredrik Persson / TT.

Martin Hävner

Reporter

Strömmen av nya bolag in på börsen visar inga tecken på att sina.
Här är nästa bolag att ta steget in – och det är förre finansministern Anders Borg som håller i ordförandeklubban.

Om allt går i lås kommer aktien i Checkin.com, som tidigare hette Regily, börja handlas på Stockholmsbörsens juniorlista First North den 20 maj. Bolaget, som nu värderas till cirka 360 miljoner kronor, vill i samband med listningen ta in runt 45 miljoner kronor.

“Vi är ett snabbväxande globalt SaaS-bolag med ambitiösa planer som redan har en lönsam kärnaffär. Med aggressiva tillväxtplaner vill vi nu växla upp vårt bolagsbyggande ytterligare”, säger bolagets vd och medgrundare Kristoffer Cassel i pressmeddelandet som bolaget skickat ut med anledning av börsplanerna.

Bolaget grundades så sent som 2017 och omsatte drygt 22 miljoner kronor under 2020 med ett ebitda-resultat på nästan 2 miljoner. Bolagets affärsidé är att förenkla för oss internetanvändare när vi ska registrera och identifiera oss när vi vill logga in någonstans. Bolaget mjukvaruplattform hanterade 18 miljoner av det bolaget kallar “checkin-sessioner” under 2020. Företagen som blir kunder tecknar månadsvisa abonnemang. 

Erik Selin investerar

En fjäder i hatten (om nu en tung investerare kan kallas fjäder) för bolaget inför noteringen är att finansmannen Erik Selin finns bland de aktörer som åtagit sig att teckna aktier. Erik Selin är storägare i flera fastighetsbolag, men i hans aktieportfölj värd över 40 miljarder kronor hittas innehav i bolag i flera andra branscher. Erik Selin var tidig investerare i kurssuccén och framgångssagan Evolution och utöver en värdeökning i miljardklassen har den satsningen ytterligare förbättrat hans rykte som skicklig investerare.

Bland de andra ankarinvesterarna, som sammantaget ska investera 27 miljoner kronor, hittas bland andra TIN Fonder och bettingfamilen Knutsson. 

Teckningsperioden löper fram till den 12 maj.

Läs fler artiklar
LÄS MER