Blipp får in tunga investerare: "Vi hoppade över såddrundan"

Blippe-handel

Rustan Panday och Blipps grundare Jonny Lindén och Filip Samuelsson. Foto: Par Nasberg / Blipp.se

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Blipp plockar in kapital från bland annat investerings-profilerna Rustan Panday och Daniel Pilotti.

“Vi är inga traditionella Handels-killar utan har en extrem know how”, säger grundaren Filip Samuelsson.

Blipp grundades år 2018 av Jonny Lindén och Filip Samuelsson som båda har en bakgrund från bilbranschen. Jonny Lindén har drivit egen bilhandel och Filip Samuelsson har arbetat inom återförsäljarledet samt grundat sajten biloffert.se. 

Blipp kan beskrivas som en transaktionsplattform för privata bilaffärer. Via sajten kan kunden få ett billån med säkerhets- och bakgrundskontroll av både bil och säljare. Vid affären är en expert från Blipp med via videosamtal och bolaget fixar all administration. 

”Närmare nio av tio personer som idag köper eller säljer sin bil på garageuppfarten tycker att det är osäkert och krångligt. Blipp löser hela den problematiken”, säger Jonny Lindén.

På Breakit stiftade vi först bekantskap med bolaget när Filip Samuelsson, som kallar sig för “Techbonden” på Instagram, hoppade in i ett av våra Clubhouse-samtal och tog upp problematiken med att grundare utanför storstäderna kan ha svårt att hitta kapital (något som Breakit tillsammans med organisationen Bling startup jobbar på att ändra på med initiativet Shift). 

Var med på Breakits doldislista

Bolaget var också med när Breakit presenterade Doldislistan, Sveriges mest lovande men okända, techbolag.

“Jag gick igång på alla cylindrar när jag hörde om Doldislistan. Jag matade på med vårt pitch deck, siffror och grejer till Olle (Aronsson, som ansvarade reds anm). Det resulterade i att vi fick vara med på eventet”, säger Filip Samuelsson.

Det skulle visa sig vara ett lyckokast. För direkt efter att doldiseventet hade ägt rum hörde Edwin Olsson, investeringsansvarig på NEA Partners (Never Eat Alone), av sig . Dagen efter åt de lunch. 

Nu står det klart att bolaget tack vare eventet får in 15 miljoner kronor i riskkapital från tunga investerare. Bakom NEA Partners står Jacob Brögger och Erik Ekfeldt, och bland investerarna finns bland annat Rustan Panday och Daniel Pilotti

"Vi har byggt allt själva"

Rustan Panday grundade Mediaplanet och var tidig investerare i Storytel (samt bolagets ordförande de senaste 11 åren) och Daniel Pilotti har grundat Ryska Posten. De båda investerar även privat i finansieringrundan. 

“Blipp är för oss en engagemangsinvestering. Grundarna sitter i förarsätet medan vi sopar banan för dem genom att bland annat öppna dörrar och hjälpa till med styrelsearbete. Kapitalet är självklart viktigt, men långt ifrån allt”, säger Daniel Pilotti i en kommentar.

Förra året omsatte Blipp 42 miljoner kronor, och gjorde förlust. 

“Vi har gått en annan typ av startup-väg och byggt allt själva. Vi valde att inte ta in pengar förrän nu. Vi ville ha en affärsmodell som funkade innan vi tog in kapital. Vi hoppade över såddrundan kan man säga, och har tagit den risken själva istället”, säger Filip Samuelsson och fortsätter:

“Jag tror att investerarna gillade att vi inte fortfarande är på ritbordet. Vi har en produkt, vi har nöjda kunder och vi vet var pengarna behöver läggas. Vi är inga traditionella Handels-killar utan vi kommer från branschen och har extremt know how kring produkten och bil, det är en otrolig fördel”. 

Läs mer