Sök

Warp News tar in 2 miljoner – backas av Krys Johannes Schildt

Warp News

Johannes Schildt, grundare Kry, Mathias Sundin, Warp News.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Vill skapa en världsunik databas.

Att det bara skrivs en massa negativa nyheter är en vanlig kritik av media (även om vi misstänker att det kanske inte alltid gäller just oss på Breakit).

Någon som har tagit fasta på den kritiken är den tidigare riksdagsledamoten Mathias Sundin som sedan två år tillbaka driver sajten Warp News. Sajten är en nättidning som ska sprida positiva faktabaserade nyheter.

Nyhetssajten är avknoppning av Warp Institute, en ideell stiftelse med samma mål om att sprida optimism kring framtiden och därmed väga upp den negativa syn på världen som man menar att många har idag. 

“Alla negativa nyheter bidrar till att folk har en pessimistisk syn på världen, som Hans Rosling visade”, säger Mathias Sundin i ett pressmeddelande.

“Det gäller även ny teknik och bidrar till att människor missar möjligheterna med ny teknik, idéer och samarbete.”

I slutet av 2020 tog Warp in strax över 1 miljon kronor bland annat från Babak Parvix, vice vd på techjätten Amazon och nu fyller man kassan igen. 

Den här gången plockar man in 2 miljoner kronor från bland andra Krys vd Johannes Schildt och Krim Talia från 3T Invest.

“Nu tar vi in pengar för att bygga ut vår premiumtjänst och skapa en världsunik databas av optimistiska fördelar på område efter område”, säger Mathias Sundin.

Idag når Warp News, där Magnus Aschan är chefredaktör (tidigare på Computer Sweden och Techworld), ut till 40.000 “prenumeranter och följare”.

Läs mer